Yandex.Metrica

Fiscul, Nokia si taxele vamale neplatite

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cei de la Realitatea TV ne informeaza ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus sechestru pe halele Nokia de la Jucu. Pare-se ca statul roman are de recuperat de la compania finlandeza nu mai putin de 10 milioane de dolari din taxe vamala neplatite.

Au fost instituite masuri asiguratorii, in baza codului de procedura fiscala. Astfel de masuri sunt luate cand exista pericolul ca debitorul sa-si instraineze sau sa-si risipeasca activele”, a declarat la Realitatea TV Sorin Blejner, presedintele ANAF. „Am inceput un control in 2009 pe care l-am finalizat zilele trecute. Masurile asiguratorii nu pericliteaza activitatea societatii.

Avand in vedere ca decizia celor de la Nokia de a parasi Romania ne va afecta in moduri cu totul imprevizbile, nu este de mirare ca autoritatile nationale incearca remedierea situatiei, sau cel putin ameliorarea traumei economice.

Este mai mult decat clar ca situatia trebuie rezolvata urgent, in special in contextul in care exista companii de talie internationala interesate de halele abandonate de Nokia, hale ramase inca in proprietatea finlandezilor.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat recent ca s-a purces la negocierea cu reprezentantii Nokia in vederea preluarii a nu mai putin de 76 de hectare de teren, din cele 90 acordate companiei aflate, in acest moment, pe picior de plecare.

Conform contractului semnat inainte de stabilirea finlandezilor in Parcul Industrial Tetarom III, din Jucu, o parte considerabila a spatiului achizitionat urma sa gazduiasca o serie de furnizori esentiali productiei Nokia, furnizori care, insa, n-au mai venit.

In prezent analizam fiecare clauza din contractul cu Nokia. Din primele discutii pe care le-am avut cu reprezentantii Tetarom, s-ar putea marsa pe una dintre clauze, pe care Nokia se pare ca a incalcat-o. Este vorba despre angajamentul companiei finlandeze privind popularea terenului obtinut de la Tetarom. Cu alte cuvinte, Nokia a primit 90 de hectare si a ocupat doar 30 de hectare. Pe restul de teren urmau sa vina celelalte societati furnizoare, care insa nu au mai venit“, a precizat liderul administraţiei judetene.

Sursa: Monitorul de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Consiliul Judetean Cluj negociaza cu Nokia pentru preluarea a 76 de hectare de teren din Parcul Industrial Tetarom III

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat recent ca s-a purces la negocierea cu reprezentantii Nokia in vederea preluarii a nu mai putin de 76 de hectare de teren, din cele 90 acordate companiei aflate, in acest moment, pe picior de plecare. Conform contractului semnat inainte de stabilirea finlandezilor in Parcul Industrial Tetarom III, din Jucu, o parte considerabila[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Si totusi Bosch vine la Cluj!

In ultima perioada am fost asaltati de stiri diferite in privinta halelor Nokia de la Jucu, iar lista "interesatilor" a cuprins nume mari, cum ar fi: Terapia, Bosch, Samsung, etc. Odata cu deschiderea fabricii din Serbia, Bosch a parasit de curand lista, sau cel putin asa eram anuntati, insa, iata ca situatia sta absolut altfel: "Se discuta doua variante- una[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Compania finlandeza Terapia vrea sa investeasca in parcul industrial din Jucu

Presedintele administratiei judetene, Alin Tise, ne anunta ca halele Nokia vor fi, cel mai probabil, preluate de Terapia, reprezentantii companiei finlandeze exprimandu-si interesul pentru parcul industrial din Jucu. Desi negocierile sunt in faze avansate, decizia finala inca nu a fost conturata, existand, astfel, posibilitatea unei renuntari de ultim moment. In cazul in care Terapia va prelua halele abandonate de Nokia,[...]

Citeste mai mult
coming back soon