Yandex.Metrica

Finanțarea pentru tranzacții imobiliare – în continuare deschisă

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Activitatea de tranzacționare imobiliară este în strânsă legătură cu posibilitatea clienților de a accesa finanțare. În această perioadă de restricții este cu atât mai important procesul de a accesa și obține împrumuturi pentru achiziții imobiliare.

Specialiștii Blitz remarcă că există un interes stabil pentru obținerea de creditare pentru tranzacții imobiliare, dar evident numărul solicitărilor intermediate a scăzut în martie și aprilie față de lunile anterioare. Până acum nu sunt clienți care să se orienteze spre alte surse de finanțare din cauza situației actuale. 

Există o reticență a clienților în această perioadă, dar nu neapărat din cauza unei incertitudini financiare, ci în special datorită restricțiilor de acces. Astfel, în birourile bancare există un număr maxim de clienți permis în spațiul respectiv (una sau maximum două persoane deodată). De asemenea, și personalul bancar lucrează prin rotație câte 2 săptămâni pentru a nu expune toți angajații în același timp. Din această cauză este mai dificil procesul de comunicare și de obținere a aprobărilor și a semnăturilor necesare, ceea ce poate duce la prelungiri ale termenelor.

O bună parte din instituțiile bancare au făcut pași pentru a facilita depunerea documentelor în cursul procesului de evaluare și aprobare a unui credit. Astfel, majoritatea documentelor necesare pentru credit pot fi trimise prin e-mail sau încărcare în aplicațiile specifice, iar prezența fizică este necesară doar pentru semnătura finală.  La unele bănci se pot accesa credite de nevoi personale sau carduri de cumpărături direct din aplicația de banking, dacă persoana e deja client al băncii, precizează specialiștii Blitz.

Pe de altă parte, instituțiile bancare verifică mult mai riguros documentele legate de veniturile solicitantului, în special în domeniile care au fost impactate mai puternic de actualele restricții (HoReCa, cabinete medicale, etc.) și pot apărea situații când se solicită documente suplimentare de la angajator. 

De aceea, sfatul specialiștilor Blitz este ca solicitanții să țină permanent legătura cu consultanții de credite, pentru a fi informați cu privire la documentele necesare. Instituțiile bancare sunt deschise să facă eforturi pentru a facilita accesul la finanțare ținând cont de restricții, deci solicitanții se pot îndrepta cu încredere pentru a-și finaliza tranzacțiile. De asemenea, e important ca solicitările să fie depuse cât mai devreme în cursul procesului de achiziție al imobilului, pentru a ține cont de termenele prelungite din această perioadă. 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Imobiliare: dezvoltatorii ar intra in faliment, dupa posibilitatile romanilor .

"Daca dezvoltatorii ar scadea pretul imobilelor pana la nivelul pe care romanii si-l pot permite ar cobora sub pretul de cost. Daca am incerca sa facem o balanta intre pretul de vanzare si posibilitatile romanilor, nu ar intra in faliment 1 din 5 dezvoltatori, ci, cel mai probabil, toti", a declarat analistul imobiliar Ion Zilisteanu, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro. Analistii[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Actiune de popularizare a produselor de economisire-creditare!

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a demarat o actiune de popularizare a produselor de economisire-creditare pentru a ajunge la acei clienti care-si propun, fie achizitia unei locuinte, fie reabilitarea sau modernizarea celei detinute. In acest sens suntem anuntati ca se vor incheia pana la sfarsitul anului contracte de colaborare cu peste 50 de primarii din tara. "Prin aceasta actiune, dorim sa[...]

Citeste mai mult
coming back soon