Yandex.Metrica

Ferestrele termoizolante reduc costurile de intretinere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Va informam intr-un articol publicat recent ca investitorii romani sunt prea putini dispusi sa conceapa si sa execute proiecte de lunga durata, entuziasmandu-i doar profiturile imediate.

Aceeasi atitudine reductiva o au si proprietarii de locuinte. Decat sa investeasca in sisteme „verzi” si sa reduca, astfel, costurile de intretinere, prefera sa plateasca sume deloc neglijabile furnizorilor de energie, furnizori care se transforma, intre noi fie vorba, in adevarati rechini ai pietei.

Suntem informati, in aceasta ordine de idei, ca exista, la nivel national, aproximativ 5 milioane de apartamente ne-dotate cu ferestre termoizolante, fapt care augmenteaza dramatic cheltuielile pentru utilitati.

Potrivit unei analize realizate de expertii companiei Saint-Gobain Glass Romania, daca toti proprietarii de locuinte si-ar inlocui ferestrele vechi si inoperante cu cele termoizolante, s-ar economisi, la nivel national, circa 1 miliard de euro pe an.

Reticenta proprietarilor in privinta acestei investitii de foarte mica amploare este inexplicabila. Ferestre termoizolante costa cu doar cativa euro in plus, insa aduc economii la intretinere de pana la 60%.

Conform studiului Saint-Gobain Glass, nu mai putin de 15% din caldura dintr-o locuinta se pierde prin ferestre si usi. Mai mult decat atat, aproximativ 80% din eficienta energetica a unei ferestre este data de sticla, doar 20% revenind tamplariei.

Se pare ca doar cei care achizitioneaza apartamente noi sunt interesati de acest aspect deloc neglijabil al pierderilor de caldura.

In cazul unui apartament cu o suprafata de circa 80 mp, utilizarea ferestrelor termoizolante poate reduce consumul de energie termica si electrica necesar asigurarii confortului termic cu aproximativ 25% fata de ferestrele clasice, fapt care generează economii anuale de circa 900 de lei la plata utilitatilor. La nivelul celor 5 milioane de apartamente fara ferestre termoizolante economiile ar totaliza peste un miliard de euro intr-un an.“, se arata in studiul celor de la Saint-Gobain Glass Romania.

Economii mult mai considerabile se pot face inlocuind ferestrele standard cu ferestrele termoizolante cu control solar, economiile anuale pentru un apartament de 80 mp ajungand, intr-un astfel de caz, pana la suma deloc neglijabila de 2.100 de lei.

Diferenta de pret dintre ferestrele cu sticla termoizolanta cu control solar si ferestrele clasice este de doar cativa euro pe metru patrat, insa economiile generate cresc cu pana la 60%. Tocmai din acest motiv, ferestrele cu sticla termoizolanta cu control solar sunt cele mai indicate pentru locuinte“, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass Romania.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii investesc in cladirile verzi

Preocuparea dezvoltatorilor imobiliari pentru cladirile verzi incepe sa se manifeste si in Romania. Chiar daca investitorii locali nu au o prea mare experienta in acest domeniu de factura eco, dorinta de a fi in pas cu noile trenduri este mult prea puternica pentru a fi ignorata. Cei care cocheteaza cu ideea de a investi mai mult in cladirile verzi incep[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

UE ne finanteaza programul de reabilitare termica

Am fost informati in urma cu 3 saptamani ca Elena Udrea intentioneaza sa finanteze programul de reabilitare termina a blocurilor cu fonduri europene. Desi negocierile inca nu au fost demarate, oficialii guvernamentali sunt convinsi ca reprezentantii Uniunii Europene vor aproba aceasta solicitare, in speranta ca Romania isi va eficientiza, astfel, consumul de energie. Avand in vedere ca eminentele cenusii de[...]

Citeste mai mult
coming back soon