Yandex.Metrica

“Fantomele” Chinei cuceresc lumea. Vezi cum arata un oras construit de chinezi in Angola (foto)

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am tot vorbit de realizarile dezvoltatorilor chinezi ce au construit “paduri” de blocuri ce au ramas goale, bazandu-se pe un vechi proverb local ce spune ca unei pasari trebuie mai intai sa-i construiesti un cuib, iar apoi ea va veni.

Iata ca nici granitele nu mai sunt o limita pentru masinaria de constructii chinezeasca. Ultima creatie este in Angola, la doi pasi de capitala Luanda. Uriasul proiect dezvoltat pe o suprafata peste 5.000 de hectare urma sa adaposteasca peste 500.000 de locuitori. In afara de blocuri, au fost construite toate elementele functionale ale unui oras, strazi, parcuri, scoli, magazine, etc. Valoarea totala a investitiei depaseste 3,5 miliarde de dolari.

Nova Cidade de Kilamba nu are insa locuitori si asta pentru ca preturile sunt foarte mari in comparatie cu veniturile populatiei. Conform datelor Bancii Mondiale, un angolez castiga in medie 5.144 dolari pe an. In aceste conditii ar trebui sa economiseasca cel putin 20-30 de ani pentru ca un apartament mediu in noul oras costa intre 120.000 si 200.000 de dolari, iar un apartament cu 3 dormitoare are un pret de piata de 250.000 de dolari.

Foto:

Sursa: Business Insider

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj sau Judetul cu cele mai multe locuinte construite in anii de criza

In actualul context de trista involutie a pietei imobiliare, ni se aduce la cunostinta faptul ca judetul Cluj este pe primul loc in clasamentul unitatilor administrativ-teritoriale cu cele mai multe locuinte construite in periada de criza economica. Potrivit unei analize efectuate de Econtext pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica, Clujul se mandreste cu cea mai dinamica piata[...]

Citeste mai mult
coming back soon