Yandex.Metrica

Facultate in hotel. Universitatea Babes-Bolyai a cumparat 2/3 din Topaz!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Criza economica si scaderea pietei hoteliere clujene, dar si cresterea concurentei pe acest segment prin deschiderea de noi unitati, au obligat pe multi proprietari de hoteluri din Cluj sa-si scoata proprietatile la vanzare.

Facultate in hotel. Universitatea Babes-Bolyai a cumparat 2/3 din Topaz!Vorbim in general de hoteluri de mici dimensiuni, coplesite de conditiile de piata si de unitatile de rang superior care s-au inaugurat recent: Grand Hotel Italia, Ramada sau Hampton by Hilton.

“Turismul in Cluj merge prost. S-au construit multe hoteluri, fara studii de piata, iar oferta a ajuns sa fie mult mai mare decat cererea, care oricum a scazut in ultimii ani. Cu nou-venitii pe piata, au scazut mult si preturile, deci, chiar daca nu s-au redus drastic gradele de ocupare, rentabilitatea a scazut foarte mult. Autoritatile nu fac nimic pentru turism, e nevoie de investitii pentru a avea acces la obiectivele judetului, dar si pentru promovare. In Cluj sunt multe hoteluri de vanzare”, a declarat Sorin Radoiu- Les, director general al hotelului Topaz.

Astfel s-a ajuns la neobisnuita tranzactie de instrainare a unei parti importante din cladire catre Universitatea Babes-Bolyai, prin Facultatea de Stiinte Politice.

“Au venit 2-3 investitori din alte judete care vroiau sa isi dezvolte afacerile in Cluj, dar s-au speriat dupa ce au vazut datele statistice cu gradul foarte mic de ocupare al unitatilor din judet. In cele din urma am vandut o parte din hotel catre Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, mai precis doua treimi, o parte din camere, dar si din spatiile de alimentatie publica. Hotelul va functiona in continuare cu 17 camere, bistro, salon de mic dejun si o sala multifunctionala de mici dimensiuni, fiindca si partea de evenimente a scazut dramatic”, a mai precizat Sorin Radoiu.

Reprezentantii UBB nu au avut deocamdata nicio pozitie oficiala cu privire la acest subiect, interesant de stiut fiind destinatia pe care o va avea noul spatiu.

Sursa: www.ziuadecj.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Spatiu de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj - Nu exista cumparatori pentru hotelurile si pensiunile turistice scoase la vanzare

Piata imobiliara poate fi, in conditii „optime” de functionare, un spatiu al tuturor contradictiilor. In aceasta ordine de idei, suntem informati ca judetul Cluj, desi pe locul 3 in topul zonelor cu cea mai tentanta oferta de hoteluri si pensiuni turistice scoase la vanzare, nu se „mandreste” cu nicio tranzactie notabila incheiata in ultimii ani. Avand, insa, in vedere ca[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj sau judetul cu cele mai multe hoteluri si pensiuni scoase la vanzare

Conform unei analize a portalului imobiliare.ro, Cluj-Napoca se afla in topul oraselor cu cele mai multe hoteluri, moteluri si pensiuni scoase la vanzare.  In contextul in care suntem in plina si opulenta perioada estivala, aceasta neasteptata situatie a pietei unitatilor de agrement este aproape inexplicabila. Avand, insa, in vedere ca ne resimtim de pe urma recesiunii, nimic din ceea ce[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Pretul mediu al apartamentelor a crescut cu 2%

Conform ultimei analize efectuate de specialistii portalului imobiliare.ro, preturile apartementelor din Cluj-Napoca au scazut, in ultimul an, cu aproximativ 7%. Cu toate acestea, in luna august a fost identificata o usoara modificare a valorilor de pe piata, un numar deloc neglijabil de proprietari exprimandu-si nemultumirea fata de situatiunea actuala. Astfel, indicele imobiliar a crescut in ultima luna cu 2%, pretul[...]

Citeste mai mult