Yandex.Metrica

Fabricile de birouri prind viteza la final de 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Fostele fabrici ale Clujului vor lasa in curand locul cladirilor de birouri, lucrarile la noile proiecte fiind in plina desfasurare. Dupa ce ieri am vazut ce noi proiecte de locuinte ne propun dezvoltatorii clujeni, haideti sa vedem astazi care este stadiul la care au ajuns proiectele de comercial & office.

Prima unitate care va fi gata pana la sfarsitul anului, este o cladire cu functiuni mixte, comerciala si de birouri din cadrul ansamblului de pe B-dul 21 Decembrie, dezvoltat de catre Portico Investments pe fosta platforma Napolact. Informatiile din piata imobiliara spun ca spatiile sunt deja precontractate, iar pana la sfarsitul anului, cladirea de 1.700 de metri patrati va fi finalizata si populata.

Fabrica Feleacul va lasa locul unui complex de birouri, care, numai in prima faza vor insuma 14.000 de metri patrati. Prima cladire a ajuns deja la etajul sase, termenul de finalizare fiind in primavara anului viitor. Ansamblul, numit Resident Business Park va avea, pe langa birouri, si o componenta rezidentiala.

Un alt proiect de mare amploare, va fi dezvoltat de catre Fribourg Development pe platforma fostei fabrici de mobila Libertatea. In prezent se lucreaza la pregatirea terenului prin demolari de cladiri si constructii parazitare, iar in februarie vor demara lucrarile de constructii. In primul an se asteapta finalizarea a 7.000 de metri patrati de birouri.

In fine, platforma fabricii Tricotaje Somesul va gazdui un complex de 52.000 de metri patrati de birouri, dezvoltate de catre NEPI( New Europe Property Investments) in parteneriat cu omul de afaceri timisorean Ovidiu Sandor. In prezent se lucreaza la documentatii pentru obtinerea avizelor necesare, iar demararea lucrarilor este asteptata spre finalul anului.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Noul PUG interzice zgarie-norii

Conform noului Plan Urbanistic al Clujului, regimul maxim de inaltime al cladirilor nu trebuie sa depaseasca 28 de metri, ceea ce inseamna ca imobilele care urmeaza a fi construite de-acum incolo vor avea cel mult 7 etaje. Singurele proiecte neafectate de aceste reglementari vor fi cele deja autorizate sau cele care se inscriu in categoria Planurilor Urbanistice Zonale. In 2007-2008,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata de birouri din Romania este in continua crestere

Va informam intr-un articol publicat recent ca piata birourilor din Bucuresti va fi, conform opiniilor unor experti intr-ale imobiliarelor, cea mai performanta in urmatorii 4 ani, devansand inclusiv Londra, metropla care pana la finalul anului trecut a inregistrat cele mai mari chirii la nivel european. Acestea fiind spuse, cei de la King Sturge au livrat datele statistice ale unui studiu[...]

Citeste mai mult