Expertii sunt optimisti – Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile.

Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care mai de care mai fantastice. Am trecut, pe urma, in cealalta extreme impreuna cu cei care ne-au informat cu parere de rau ca piata imobiliara este la pamant, si va continua sa fie la pamant multa vreme de-acum inainte.

Pe urma am aflat ca dezvoltatorii si expertii considera implicarea guvernamentala de rau augur. Piata imobiliara trebuie lasata sa-si revina in mod natural. Acum suntem informati ca doar Statul ne poate ajuta.

Avand in vedere ca ne este absolut imposibil sa pastram o atitudine sau un crez mai mult de trei zile, suntem din nou optimisti.

Ionut Butoi, presedintele Asociatiei Imobiliare Romane, este de parere ca Romania a redevenit tentanta pentru investitorii straini, acestia exprimandu-si intentiile investitionale in repetate randuri. Dintre investitorii straini interesati de piata din Romania, grecii sunt cei mai activi, contribuind, in prezent, cu 3,5 miliarde de euro la economia nationala.

Sofronis Strinopoulos, reprezentantul Camerei de Comert si Industrie Eleno-Romane, a declarat in cadrul unei conferinte organizate sub egida Targului National Imobiliar ca piata imobiliara din Romania s-a stabilizat complet, subliniind faptul ca recesiunea a ucis, printre altele, afacerile centrate exclusiv pe profiturile imediate. Cu toate acestea, sectorul imobiliar va creste intr-un ritm modest, cel putin la inceput, si asta din cauza precautiei de care vor da dovada investitorii, precautii necesare in contextul in care abia am iesit din criza.

Dan Ioan Popp, presedintele Impact, este si el relativ optimist in ceea ce priveste viitorul pietei imobiliare. Chiar daca suntem, in acest moment, pe drumul cel bun, avem de rezolvat, in primul rand, cateva probleme legate de perceptie si de atitudine. Trebuie sa stim sa evaluam corect un teren sau o proprietate, si mai trebuie sa ne auto-educam in spiritul afacerilor ample si cu bataie lunga, investitiile cu obiectiv imediat fiind, in esenta, inoperante.

Dezvoltatorul Andrew Prelea considera ca principalul impediment in calea dezvoltarii pietei imobiliare este fiscalitatea foarte ridicata. Odata rezolvata aceasta problema, lucrurile se vor aseza pe fagasul lor de la sine.

Sursa: Romania Libera

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.