Yandex.Metrica

Este posibil asa ceva? 3.300 de kilometri de autostrada in numai 2 ani?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Da, este posibil! Specialistii din guvern lucreaza in prezent la Masterplanul Transporturilor, un document pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania. Astfel, in numai 2 ani, vom avea pe hartie 3.300 de kilometri de autostrada si 800 de kilometri de drumuri expres.

De aici incepe greul insa. Daca pentru strategia de dezvoltare este nevoie de o perioada atat de mare de timp(2 ani), ne intrebam in cat timp vom circula pe o retea de drumuri la media Uniunii Europene, in conditiile in care, de exemplu, s-au construit 52 de kilometri in 8 ani(Autostrada Transilvania)?

Specialistii iau in calcul mai multe etape, proiectul gigant fiind impartit pe orizonturile de timp: 2015, 2020, 2030. Efortul bugetar ar urma sa fie de minim 16 miliarde de euro, in conditiile in care media ultimelor licitatii organizate de CNADNR(Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) a fost de 5 milioane de euro pe kilometru de autostrada.

Interesant este faptul ca in prezent Romania are o medie de 2 kilometri de autostrada la 1.000 de kilometri patrati suprafata, iar media europeana este de 16 kilometri de autostrada la mia de kilometri patrati. Cele mai dense retele de autostrada la nivel de zona sunt in Bremen(Germania), 185 de kilometri la mia de kilometri patrati, iar la nivel de oras in Lisabona- 222 de kilometri de autostrada la 1.000 de kilometri patrati.

Sursa: www.romanialibera.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Noi kilometri de autostrada gata in 2012!

Potrivit ministrului transporturilor, doamna Anca Boagiu, in 2012 vor fi finalizati 90 de kilometri de autostrada, iar in 2013 inca 550 de kilometri adica aproape dublu fata de ce avem in prezent. "Anul 2013 va fi anul de finalizare a lucrarilor contractate in 2011, urmand sa fie finalizati 550 de kilometri de autostrada", a declarat doamna ministru. Potrivit proiectului de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor romanesti au scazut in 4 ani la jumatate. Vezi cu cat au scazut preturile in Cluj!

Un studiu dat recent presei de catre imobiliare.ro a relevat faptul ca preturile apartamentelor din Romania au scazut in medie cu 52% in ultima perioada. Studiul se raporteaza la preturile actuale si la cele inregistrate in luna martie 2008, luna considerata a fi momentul de varf al pietei imobiliare. Preturile apartamentelor din Cluj au scazut in aceasta perioada cu numai[...]

Citeste mai mult
coming back soon