Yandex.Metrica

Este o idee buna pentru tineri sa-si cumpere o locuinta?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am invatat ca in viata, pentru a fi implinit, trebuie sa faci un copil, sa plantezi un pom si sa construiesti o casa. Poate mai mult ca la alte popoare, simtul proprietatii la romani ne dicteaza sa ne organizam viata si sa ne orientam actiunile spre indeplinirea celui de-al treilea deziderat inaintea primelor doua si sa facem din cumpararea unei locuinte scopul nostru principal.

Dar, oare, este bine sa cumperi o locuinta cu orice pret?

Raspunsul la intrebarea de mai sus probabil ca este nu. Cumpararea unei locuinte este o decizie strict personala, bazata pe stilul propriu de viata al fiecaruia si, evident, pe situatia financiara. Dincolo de aceste aspecte generale, exista o alta serie de aspecte care cantaresc mai mult sau mai putin in luarea deciziei de cumparare.

In situatia in care cumparatorii sunt tineri, aceste aspecte sunt mult mai importante si trebuie sa li se acorde o atentie sporita.

1. Instabilitatea in cariera. Tinerii se afla la inceput de drum in toate segmentele vietii. Marea lor majoritate se afla la primul job, in orasul in care si-au finalizat studiile. Inainte sa cumpere o locuinta, fiecare dintre acesti tineri trebuie sa stie ca urmeaza sa faca un pas cu consecinte de lunga durata. Iar daca achizitia presupune si un credit, cu atat mai mult.

2. Instabilitate in viata. Dupa terminarea facultatii, foarte multi dintre tineri se afla la o rascruce in viata lor. Se vor intoarce acasa? Vor ramane in orasul in care au studiat, incercand sa-si construiasca o viata acolo? Daca nu au raspunsuri la aceste intrebari, daca sunt tineri, inflacarati, nonconformisti si salbatici, daca nu si-au facut planurile pentru urmatorii 5 ani, le recomandam sa opteze pentru o chirie.

3. Instabilitate financiara. Aceasta deriva din primul aspect important de mai sus, instabilitatea in cariera. Daca nu-ti permiti o locuinta, mai bine nu o cumperi. Si nu ne referim aici la achizitia propriu-zisa ci la costurile pe care le presupune detinerea unei locuinte.

Asadar, ganditi-va de trei ori inainte si actionati in consecinta!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 2-a – Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. In emisiunea de azi, iti prezentam celelalte cinci “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Specialistii de la Blitz Imobiliare ti-au prezentat lucrurile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand cumperi o locuinta. Azi, avem sfaturi din categoria :“de facut”! 6. Cumpara o locuinta pentru zona in care[...]

Citeste mai mult