Yandex.Metrica

Emil Boc mentine impozitul suplimentar pentru cei cu mai multe proprietati

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Premierul Emil Boc si-a exprimat profunda nemultumire fata de hotararea parlamentarilor de a mentine impozitarea suplimentara a celor cu mai multe locuinte doar pana la finele acestui an. Drept consecinta, se vor lua masurile necesare pentru corectarea acestei „decizii”, sedintele de Guvern urmand a fi scena dezbaterilor asidue pe aceeasi tema.

Avand in vedere ca premierul nostru vrea impozitarea suplimentare si in anii viitori, beneficiile mentinerii pe termen nelimitat a respectivelor dari fiind mai mult decat evidente, nu este de mirare ca al sau spirit s-a incins la aflarea vestii.

Emil Boc vrea, cu alte cuvinte, ca toti proprietarii de mai multe locutine sa fie impozitati direct proportional cu numarul proprietatilor pe care le detin.

Asadar, el a anuntat deja ca o certitudine faptul ca impozitarea suplimentara a proprietarilor de mai multe case va fi mentinuta atat anul viitor, cat si in urmatorii ani.

Am o nemulţumire personală, deoarece Parlamentul, printr-un amendament, a decis ca aceste impozite sa fie aplicate doar pana la finele anului 2011, ori Guvernul nu a decis asa ceva. Sunt intr-un profund dezacord cu aceasta decizie. Am cerut in Guvern sa fie pregatit un act normativ ca si in 2012, dar si in anii urmatori, sa fie platite impozite suplimentare pentru mai multe proprietati. Cred ca aceia care au mai multe case pot sa plateasca mai mult, fara niciun fel de probleme, a spus Boc pentru B1 TV.

In vara anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele, in afara adresei de domiciliu.

Majorarea impozitelor a fost decisa prin ordonanta de urgenta. Ordonanta a fost aprobata prin lege de Parlament, lege care a fost publicata la finele saptamanii trecute in Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede ca aceste impozite vor fi mentinute doar pana la 31 decembrie.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Guvernul va impozita suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate !!

Guvernul va impozita suplimentar persoanele care deţin mai multe imobile în proprietate, cu un impozit mai mare pentru a doua proprietate, iar cotele de impunere vor creşte pentru fiecare alt imobil , a anunţat premierul Emil Boc, în şedinţa de miercuri a Guvernului, citat de Mediafax. El i-a cerut ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, să introducă deja această impozitare suplimentară într-un[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Centura Clujului va fi gata la sfarsitul lunii iulie

Premierul Emil Boc a declarat recent ca lucrarile la varianta de ocolire nord-est a municipiului Cluj-Napoca vor fi definitivate cel tarziu la sfarsitului lunii iulie a acestui an. Desi oficialii guvernamentali sunt obisnuiti sa faca predictii nefondate pornind de la informatii livrate de varii surse mai mult sau mai putin legitime, Emil Boc pare sa fie autentic interesat de acest[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
coming back soon