Emil Boc mentine impozitul suplimentar pentru cei cu mai multe proprietati

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Premierul Emil Boc si-a exprimat profunda nemultumire fata de hotararea parlamentarilor de a mentine impozitarea suplimentara a celor cu mai multe locuinte doar pana la finele acestui an. Drept consecinta, se vor lua masurile necesare pentru corectarea acestei „decizii”, sedintele de Guvern urmand a fi scena dezbaterilor asidue pe aceeasi tema.

Avand in vedere ca premierul nostru vrea impozitarea suplimentare si in anii viitori, beneficiile mentinerii pe termen nelimitat a respectivelor dari fiind mai mult decat evidente, nu este de mirare ca al sau spirit s-a incins la aflarea vestii.

Emil Boc vrea, cu alte cuvinte, ca toti proprietarii de mai multe locutine sa fie impozitati direct proportional cu numarul proprietatilor pe care le detin.

Asadar, el a anuntat deja ca o certitudine faptul ca impozitarea suplimentara a proprietarilor de mai multe case va fi mentinuta atat anul viitor, cat si in urmatorii ani.

Am o nemulţumire personală, deoarece Parlamentul, printr-un amendament, a decis ca aceste impozite sa fie aplicate doar pana la finele anului 2011, ori Guvernul nu a decis asa ceva. Sunt intr-un profund dezacord cu aceasta decizie. Am cerut in Guvern sa fie pregatit un act normativ ca si in 2012, dar si in anii urmatori, sa fie platite impozite suplimentare pentru mai multe proprietati. Cred ca aceia care au mai multe case pot sa plateasca mai mult, fara niciun fel de probleme, a spus Boc pentru B1 TV.

In vara anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele care detin in proprietate mai multe cladiri sa achite impozite majorate cu 65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire in afara adresei de domiciliu si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele, in afara adresei de domiciliu.

Majorarea impozitelor a fost decisa prin ordonanta de urgenta. Ordonanta a fost aprobata prin lege de Parlament, lege care a fost publicata la finele saptamanii trecute in Monitorul Oficial, dar cu un articol care prevede ca aceste impozite vor fi mentinute doar pana la 31 decembrie.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.