Elena Udrea vrea mai multi bani pentru realizarea cadastrului imobiliar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) vrea, daca e sa creditam spusele Elenei Udrea, sa puna bazele unui cadastru imobiliar de factura nationala, acesta fiind unicul motiv pentru problematica preluare in subordine a Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

Ca situatiunea este destructurata si ineficienta, e mai mult decat clar, Udrea punctand lipsa de coeziune imobiliara din Romania. Cat timp dinamica acestei piete se desfasoara sub auspiciile „anonimatului”, nu ne putem astepta la o dezvoltare sanatoasa a acestui sector fluctuant si imprevizibil.

Este un proiect prin care noi incercam sa realizam cadastru imobiliar in toata tara. Avem o mare problema care impiedica dezvoltarea teritorială, regionala a Romaniei, pentru ca in acest moment nu exista cadastru imobiliar in România, nu sunt trecute proprietatile, nu sunt marcate proprietatile si este foarte greu sa demarezi orice fel de proiect, cu atat mai mult unul de anvergura regionala“, a afirmat Udrea.

Trebuie remarcat faptul ca Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-a plans de lipsa acuta de fonduri, acest proiect de infiintare a cadastrului imobiliar national necesitand sume cel putin deocamdata inexistente.

Subliniind faptul ca exista o solicitare a Comisiei Europene de a realiza acest cadastru imobiliar, Elena Udrea a aratat ca Romania se afla printre putinele tari care se afla intr-o astfel de situatie.

Daca am suprapune proprietatile, asa cum sunt ele marcate, cu titlurile de proprietate pe care le detin cetatenii Romaniei astazi, suprafata este mai mare decat suprafata Romaniei. Asta inseamna ca foarte multe proprietati sau titluri de proprietate se suprapun unele peste altele, se refera la aceleasi suprafete de teren, iar lucrul acesta trebuie reglementat in viitor“, a explicat ministrul.

Elena Udrea a participat, luni, la Ploiesti, la semnarea contractului de finantare pentru un proiect pe fonduri europene.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.