Yandex.Metrica

Elena Udrea desfiinteaza Inspectoratul de Stat in Constructii

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Guvernul a decis la inceputul acestei luni ca Inspectoratul de Stat in Constructii sa fie eliminat din peisaj si inlocuit cu mult-dezbatutele directii regionale, ceea ce inseamna, printre altele, ca vor fi desfiintate 125 de posturi, dintre care aproape jumatate fiind de conducere.

Potrivit declaratiilor Elenei Udrea, aceasta reorganizare va reduce personalul cu 18% si cheltuielile cu aproximativ 15%.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are in consultare interministeriala un proiect de act normativ pentru aprobarea structurii organizatorice si a numarului maxim de posturi, precum si a normarii parcului auto si a consumului de carburanti ale ISC.

Prin reducerea numarului de posturi si redistribuire, MDRT preconizeaza o economie la bugetul de stat prin cheltuielile cu personalul de aproape un milion de euro, media anuala pentru o perioada de cinci ani fiind dupa cum urmează: pentru 2012 se economisesc 4,3 milioane lei, pentru 2013 4,9 milioane lei, iar pentru 2014 5,6 milioane lei, pentru 2015 6,4 milioane lei. In total, se vor economisi 5,8 milioane de euro pentru perioada 2011-2015.

Din cele 42 de posturi de director vor ramane doar 16 posturi de conducere, din care opt posturi de director regional si opt posturi de director regional adjunct.

Noile posturi vor fi create prin transformarea unei parti din cele existente, iar diferenta de 26 de posturi de conducere, respectiv de director, se va reduce, urmand ca personalul afectat de reducere sa fie redistribuit, in limita posibilitatilor oferite de noua structura si in functie de nota obtinuta la concursul organizat“, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Numarul de revizori contabili se va diminua de la 59 de posturi, in prezent, la 29 de posturi, in viitoarea structura, iar excedentul de 30 de posturi se va transforma in posturi de expert.

In prezent avem 34 de posturi de expert, iar in viitor se vor mai infiinta inca 58 de posturi prin transformarea posturilor supuse restructurarii, rezultand un total de 92 de posturi de expert, astfel: 34 de posturi de expert deja existente; 30 de posturi de expert ce provin din transformarea celor 30 de posturi de revizor contabil ce sunt excedentare si 28 de posturi de expert ce provin din transformarea unui numar de 28 de posturi de stenodactilograf, din cele 52 existente in prezent“, se mai arata in documentul citat.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Inundatiile si austeritatea au adus sfarsitul programului social de locuinte

Bugetul Dezvoltarii, redus cu 10%, planul de apartamente, cu peste 75% Bugetul Ministerului de Dezvoltare a fost pus pe regim de avarie. Toate programele de constructii care mentineau iluzia unei „indus­trii” de constructii reziden­tiale in provincie vor deveni acum o amintire pentru beneficiarii din sectorul privat - furnizori, antreprenori de cons­tructii si tinerii locatari cu chirie. Agentia Nationala pentru Locuinte[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Elena Udrea, investitorii privati si locuintele de tip ANL

Conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta postat spre dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (www.mdrt.ro), Elena Udrea si-a exprimat dorinta de a demara un program de construire a „locuintelor cu chirie” prin atragerea capitalului privat, institutia pe care o conduce neavand suficiente fonduri pentru a demara lucrarile cu de la sine putere. Aceasta initiativa a ministrului MDRT[...]

Citeste mai mult
coming back soon