Yandex.Metrica

Elena Udrea construieste locuinte ANL din fonduri private

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat recent ca primele unitati locative ANL finantate din fonduri private vor incepe sa fie construite in toamna acestui an.

Se pare ca sumele alocate deja acestui proiect rezidential sunt insuficiente, Udrea incercand cu disperare sa atraga investitori independenti.

Din pacate nu sunt bani pe cat de mare e nevoia de locuinte in Bucuresti si la nivelul tarii, de aceea noi incercam sa vindem locuintele care sunt de mult in chirie, iar pe de alta parte sa atragem fonduri private“, a mentionat Elena Udrea.

In aceeasi ordine de idei, Cristian Popescu, primarul sectorului 4 al Capitalei, a spus ca numarul celor care au depus cererile pentru locuinte acum 10-12 ani este foarte mare, problema principala fiind ca acesti cetateni au depasit varsta la care li se pot „satisface” dorintele de improprietarire.

Lista de asteptare este foarte mare si trebuie sa gasim o solutie, daca exista posibilitatea, pentru ca sunt oameni care au depus cererile pentru casa si au asteptat 10-12 ani, depasind varsta. Am avut 10 oameni care ne-au dat in judecată, iar 10 apartamente din aceste blocuri nu le-am repartizat, asteptand hotararea instantei. Astazi legea nu imi permite sa le pot repartiza, chiar daca au fost prioritari si au asteptat 10 ani“, a spus Cristian Popescu.

Intr-o cu totul alta ordine de idei, suntem informati, via Bloombiz.ro, ca unii experti ai pietei imobiliare sunt de parere ca institutiile locale manipuleaza potentialii cumparatori inoculandu-le senzatia ca locuintele „certificate” de ANL sunt scoase la vanzare in functie de niste standarde relativ absolute.

Alexandros Ignatiadis, directorul general si actionar al companiei de constructii Octagon Contracting & Engineering, considera ca sectorul locuinteler livrate de ANL si gestionate la nivel local ar trebui fragmentat in clase de locuinte, la fel ca in cazul pietei birourilor, aceasta fiind singura modalitate de a eficientiza piata rezidentiala.

Deocamdata atat despre locuintele ANL.

Sursa: Curentul

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului face ordine in jungla titlurilor de proprietate

Am fost informati recent ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului urmeaza, potrivit unui proiect de act normativ, sa preia Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, motivul acestei decizii fiind legat exclusiv de inadvertentele identificate in ceea ce priveste titlurile de proprietate. Astfel, Elena Udrea a declarat ca se va purcede la revizuirea dosarelor si la punerea la punct a[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Schimbari in 2012 in sistemul de cadastru!

Dupa ce, nu cu mult timp in urma eram anuntati ca Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Doamna Elena Udrea, intentioneaza sa treaca Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara iata ca lucrurile se misca mai rapid decat ne-am fi asteptat. Astfel, doamna ministru ne anunta ca in 2012 se va introduce un sistem informatic integrat de cadastru si carte funciara[...]

Citeste mai mult
coming back soon