Yandex.Metrica

Dupa 35 de ani nu mai e o afacere sa fii chirias ANL!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chiriasii blocurilor ANL de pe Calea Floresti din Cluj-Napoca si care au implinit varsta de 35 de ani vor trebui sa plateasca o chirie de 6 ori mai mare ca pana acum. Asa suna o hotarare luata de Consiliul Local de luna trecuta si care va intra in vigoare incepand cu luna mai.

“Din 18 aprilie ne-au marit chiria de la 97 de lei la 600 de lei. Nu avem posibilitatea sa cumparam aceste locuinte. Cei de la Primarie ne-au spus ca nu putem cumpara locuintele, desi exista o Ordonanta de Urgenta a Guvernului din 2010 prin care chiriasii ANL pot cumpara aceste locuinte. Noi am depus o cerere de cumparare a locuintei in urma cu doi ani si jumatate”, a declarat Ana Nicoara, unul dintre cei afectati de decizia autoritatilor locale.

Se pare ca situatia din Cluj-Napoca este unica in tara si vinovati pentru acest aspect sunt reprezentantii Primariei, asa cum arata o alta locatara a blocului ANL de pe Calea Floresti.

“Clujul este printre putinele localitati unde nu s-au facut demersuri pentru vanzarea locuintelor ANL. Cei de la Primarie puteau sa faca toate demersurile pentru vanzarea locuintelor. Acum, la un salariu de 900 de lei, platesc 600 de lei chirie. In sedinta Consiliului Local din 10 aprilie cei de la Primarie si-au luat angajamentul ca in sase luni sa se faca apartamentarea. Am fost mintiti pentru ca documentele de la cadastru arata altceva”, a declarat Mihaela Turcu, chiriasa ANL.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca ridica din umeri, sustinand ca lucrurile se desfasoara conform programului si ca nu se pune problema ca aceste apartamente sa nu se poata vinde.

“Ca sa se poata cumpara locuintele trebuie sa se stabileasca niste criterii. Fiecare Consiliu Local trebuie sa faca o expertiza in care sa se hotarasca valoarea ca sa se vanda. La Cluj nu s-a ajuns in aceasta faza. Ele sunt intabulate ca un imobil si trebuie apartamentate, iar acest lucru mai dureaza”(!), a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

ANL Cluj, episodul 2: autoritatile mint in timp ce chiriasii cauta solutii sa cumpere apartamentele!

Acum cateva zile aflam ca Primaria Cluj-Napoca a decis marirea chiriilor in cazul locuintelor ANL de 6 ori(!) acestea ajungand la 600 lei pe luna. Pe langa nemultumirea evidenta izvorata din aceasta decizie, chiriasii ANL din blocurile de pe Calea Floresti nu intelegeau cum la Cluj, autoritatile nu aplica legea, respectiv nu le ofera posibilitatea sa cumpere locuintele in care[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Blocurile ANL de pe strada Mehedinti din Cluj nu se pot vinde pentru ca terenul este revendicat!

Situatie fara iesire pentru blocurile ANL din Cluj-Napoca. Dupa ce in urma nu cu foarte mult timp am aflat ca procedura de vanzare pentru blocurile de pe Calea Floresti nici macar nu a fost demarata, azi aflam ca exista un proces de revendicare pentru terenul pe care au fost construite blocurile de pe Mehedinti! Mai mult, revendicatorii solicita, pe langa[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 2 Comentarii

Locuintele ANL din Floresti sunt scumpe si prost facute

Consiliul Local Floresti este asaltat de chiriasii locuintelor ANL, si pe buna dreptate. Acestia se plang de preturile impardonabil de mari si de calitatatea indoielnica a constructiei. Aceasta stire nu are, din pacate, "darul" de a ne mira, unitatile locative concepute si executate sub patronajul statului fiind, in general, lamentabile din toate punctele de vedere. Suntem informati, in acest sens,[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.