Yandex.Metrica

Doar 7% dintre locuinte au fost asigurate pana acum

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Atitudinea romanului fata de politele de asigurare obligatorie a locuintelor se contureaza cu o maxima claritate. A spune ca nu-i pasa este, in acest moment, o platitudine care nu merita dezbatuta.

In ciuda faptului ca data limita pentru achitarea sumelor aferente acestor polite este 15 iulie, doar 7% dintre locuintele din Romania au fost asigurate pana in acest moment.

7,8 milioane de proprietari ar putea fi amendati, incepand din 15 iulie, pentru ca nu si-au platit asigurarea obligatorie a locuintei. Este vorba despre amenzi care, daca ar fi date la pragul minim de 100 de lei, ar aduce statului incasări de peste 900 de milioane de euro.

Cei mai multi romani isi asuma acest risc, desi penalizarea poate urca pana la 500 lei, in conditiile in care prima de asigurare este 10, respectiv 20 euro/an.

Cei care nu isi incheie polita vor fi usor depistati. Primariile vor avea acces la listele cu cei asigurati , a declarat Bulugea.

Potrivit datelor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), pana pe 4 iulie au fost emise numai 600.000 de astfel de polite, in conditiile in care, cel putin teoretic, ar trebui asigurate 8,4 milioane de locuinte, potrivit statisticii INS.

Reprezentantii PAID sunt de parere ca multi dintre proprietari se vor achita de aceasta oblitatie in ultimul moment. Cu toate acestea, procentul asiguratilor nu va depasi 9%, sau cel putin acestea sunt predictiile celorcare asteapta banii romanilor cu infrigurare.

Ritmul de emitere a crescut la circa 3.000 polite pe zi, de la 750-1.000 de polite incheiate zilnic, in mai. Cu toate acestea, subscrierile sunt sub estimarile noastre.”, a declarat Marius Bulucea, presedintele PAID.

Intarzierea crasa a cetatenilor romani este si nu este explicabila. Viata este grea, preturile a tot ceea ce se vinde legal au ba sunt mult prea mari pentru buzunarele noastre, iar taxele si impozitele ne ucid lent si sigur. Cu toate acestea, sumele solicitate nu sunt imposibil de mari: 20 de euro pentru locuintele de tip A (structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si 10 euro pentru locuintele de tip B ( pereti din materiale nesupuse tratamentelor termice si/sau chimice).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii refuza sa-si asigure locuintele

Romanii sunt prea putin interesati de politele de asigurare obligatorie, fapt regretabil in conditiile in care intarziatii urmeaza sa fie amendati cu sume cuprinse intre 100 si 500 lei. Dupa 15 iulie, data limita impusa de autoritatile statului pentru incheierea asigurarilor, organismele locale au obligatia de a sanctiona persoanele care au omis, din diverse motive, sa plateasca sumele solicitate. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon