Yandex.Metrica

Doar 515 locuinte ANL si-au gasit cumparatori anul acesta. Clujul in topul codaselor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chiriasii ANL nu se grabesc sa cumpere proprietatile in care locuiesc, desi Guvernul le-a oferit aceasta posibilitate inclusiv prin programul Prima Casa. In ciuda acestui fapt, exista orase in tara unde s-a vandut un singur apartament in 2014.

anlDin 12.000 de unitati disponibile, s-au vandut doar 515, iar dintre acestea 357 prin credit si 158 cu bani din surse proprii. Acest lucru a facut ca initiativa Guvernului sa fie una falimentara, iar fondurile alocate programului Prima Casa sa fie redistribuite catre cumparatorii “clasici”.

Topul national este condus de Bucuresti cu 199 unitati, urmat de Timisoara cu 52 de unitati si Constanta cu 51 de apartamente ANL vandute. La polul opus se afla Focsaniul, unde s-a vandut doar un apartament.

Clujul, 10 unitati vandute, 5 cash si 5 prin credit ipotecar, se pozitioneaza printre orasele codase, in conditiile in care sunt disponibile la vanzare 79 de locuinte in Campia Turzii si 188 in Floresti.

Desi pretul de numai 328 euro/mp, stabilit in aceasta vara pentru achizitia locuintelor ANL, este unul extrem de atractiv, specialistii sunt de parere ca lipsa resurselor financiare este motivul principal pentru aceasta situatie.

Sursa: Economica.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult
coming back soon