Yandex.Metrica

Doar 12.000 de romani vor fi fericiti in 2014 din perspectiva programului Prima Casa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Doar 12.000 de romani vor fi fericiti in 2014 din perspectiva programului Prima CasaAsa cum am anuntat zilele trecute, fondurile pentru programul Prima Casa pentru 2014 vor fi in suma totala de aproximativ 2 miliarde de lei, adica aproximativ 430 milioane de euro. E mult, e putin? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Daca ne raportam la anul anterior, cand au fost acordate peste 25.000 de garantii, suma medie imprumutata fiind de 37.000 de euro, matematica este simpla. In 2014 doar 12.000 de romani vor putea sa achizitioneze o locuinta prin programul guvernamental Prima Casa, ceea ce reprezinta o scadere considerabila. Fata de 2013, daca statul nu va interveni ulterior cu suplimentarea fondurilor, asa cum a procedat si in anii trecuti, numarul de locuinte achizitionate prin Prima Casa va scadea la mai mult de jumatate. Ce este si mai interesant insa, este faptul ca acelasi numar, de 12.000 de garantii a fost acordat in 2009, anul in care a demarat programul.

Puteti vedea aceasta analiza in tabelul de mai jos:

Garantii Prima Casa 2009-2013

Cu ce vine in plus programul Prima Casa in 2014?

Normele de acordare a creditelor pentru achizitia de locuinte vor ramane la nivelul stabilit in luna august a anului trecut, creditarea realizandu-se si in 2014 numai in moneda nationala. Singurul aspect schimbat fata de anul anterior se refera la institutiile cuprinse in program, celor 16 banci care au acordat si vor acorda credite Prima Casa, adaugandu-li-se si alti finantatori, cu conditia ca acestia sa-si desfasoare activitatea in concordanta cu normele Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Vom avea Prima Casa si in 2014!

Asa cum era de asteptat autoritatile se pregatesc sa suplimenteze plafonul pentru programul Prima Casa printr-o Hotarare de Guvern ce va fi adoptata pana la sfarsitul acestei luni. Exista insa voci din piata care spun ca unele banci vor dori sa iasa treptat din program, acest lucru insemnand limitarea la fondurile actuale si refuzarea de a primi dosare noi. Probabil[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Fonduri suplimentare pentru Prima Casa. Vezi care sunt sursele!

Intr-un moment in care programul Prima Casa se apropie de sfarsit, suntem anuntati ca Ministerul de Finante intentioneaza sa suplimenteze fondurile cu 486 milioane de lei. Interesanta nu este suma, ci sursa acestor fonduri. Modificarile programului guvernamental din septembrie 2013 acordau sansa, pentru prima data de la lansare, si chiriasilor ANL sa-si cumpere locuintele de la stat. Numai ca aceasta[...]

Citeste mai mult
coming back soon