Yandex.Metrica

Dezvoltatorii reconfigureaza spatiile locative pentru a satisface nevoile scazute ale cetatenilor romani

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Specialistii pietei imobiliare ne anunta ca in toamna acestui an nu se vor inregistra obisnuitele cresteri de preturi. Proprietarii vor fi obligati de actualele circumstante economice sa taie din cifre pentru a nu-si pierde atractivitatea pe piata, cetatenii romani exprimandu-si, in ultimul timp, interesul pentru locuinte mici si ieftine.

Regulie jocului s-au schimbat iar proprietarii au inteles ca se va negocia la sange, instabilitatea locurilor de munca si veniturile foarte mici ale potentialilor clienti generand comportamente neconforme cu „traditia” imobiliara.

Factorii internationali, pornind de la criza datoriilor suverane si terminand cu toate discutiile privind eficienta si viitorul monedei euro, ii impiedica pe potentialii cumparatori sa treaca la fapte, acestia preferand, deocamdata, sa astepte vremuri mai stabile.

Cum piata imobiliara este strans legata de evolutia generala a economiei, evident si ea este afectata de aceasta criza. In general, in astfel de momente de criza nu se iau decizii de investitie, ele se amana pentru momente mai bune. Astfel incat este greu de spus ceea ce se va intampla“, a declarat, pentru Ziare.com, dr, Radu Zilisteanu, analist imobiliar.

Pe de alta parte, tocmai datorita efectelor prelungite ale crizei, investitorii ar putea incerca o reducere a riscurilor de insolventa si faliment prin achizitionarea de proprietati imobiliare.

Dupa opinia mea, nu va fi o crestere de pret in perioada urmatoare, din cauza faptului ca n-au fost foarte multe tranzactii in vara. In schimb, datorita situatiei europene si a zvonurilor cu moneda euro, a instabilitatii europene, care genereaza inflatie, oamenii vor cauta, in imediata perioada urmatoare, sa-si investeasca banii in proprietati, lucru care este cea mai sigura modalitate de a investi banii, de a nu-i pierde, de a scapa de inflatie“, a precizat Uzunov, pentru Ziare.com.

Potrivit spuselor sale, investitorii sunt mai interesati, in prezent, de piata imobiliara, iar marii jucatori au regandit proiectele, recompartimentand locuintele asfel incat acestea sa devina vandabile.

Sa nu uitam, insa, ca exigentele cetatenilor romani au scazut in materie de locuinte atat de mult incat dezvoltatorii s-ar putea trezi in deplorabila si paradoxala situatie de a nu putea satisface nevoile modeste ale acestora.

Sursa: Ziare.com

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Implicarea statului in treburile pietei imobiliare este nociva

Dupa o scurta si irelevanta pauza, specialistii pietei imobiliare isi reiau activitatea de subminare a oficialilor guvernamentali. Astfel, eminentele cenusii ale acestui sector instabil revin pe scena publica incercand sa ne explice in ce masura implicarea statului in treburile imobiliare este inoperanta si chiar nociva. Conform declaratiilor vechi si nu foarte vechi, cei care ne conduc ar trebui sa permita[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Modificarile de creditare impuse de BNR nu se aplica programului "Prima Casa"

Una dintre ipotezele de lucru ale agentiilor de consultanta si intermediere imobiliara este ca piata rezidentiala devine mai dinamica si mai lucrativa in toamna fiecarui an, finalul sezonului estival fiind sinonim cu revirimentul interesului pentru vanzarile sau achizitiile de case si apartamente. Astfel, numarul creditelor acordate prin intermediul programului guvernamental Prima Casa a crescut, in numai trei saptamani, de la[...]

Citeste mai mult