Yandex.Metrica

Dezvoltatorii imobiliari sunt nemultumiti de noul regulament BNR

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati recent ca eminentele cenusii ale BNR-ului au decis sa modifice normele de acordare a creditelor ipotecare, obiectivul principal al acestei institutii financiare fiind cel de a reglementa dinamica imprumuturilor.

Cu toate ca aceasta masura de augmentare a exigentelor pare de bun simt, dezvoltatorii imobiliari sunt de parere ca normele impuse de BNR vor destabiliza piata, proiectul institutiei fiind oarecum anacronic.

Cu alte cuvinte, specialistii sectorului imobiliar considera ca inasprirea normelor de creditare ar fi fost operanta inainte de criza economica, situatia actuala necesitand modificari de alta natura.

In conditiile in care avansul de 14.000 euro pentru un apartament de 70.000 de euro va deveni, in urma aplicarii acestori modificari, nu mai putin de 21.000 euro, vom fi martorii unei scaderi considerabile a tranzactiilor imobiliare realizate prin intermediul bancilor.

Cu siguranta vom avea toti probleme, atat cei care sunt pe piata imobiliara si dezvolta, toti cei care intermediaza si vand, adica agenti imobiliari, toate business-urile care sunt conexe acestei piete imobiliare“, a declarat dezvoltatorul imobiliar Catalin Grigore.

Purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet, crede ca dezvoltatorii sunt nemultumiti de acest proiect cel putin controversat fiindca nu vor mai putea scoate profituri si din piatra seaca.

Comunitatea bancara a avut ieri o discutie, poate nu chiar la detaliu dar la niste principii care credem noi ar trebui sa fie mai clar mentionate in noul regulament“, a spus Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romanilor a Bancilor.

Proiectul noului regulament de acordare a creditelor se afla in dezbarele publica pana luna viitoare.

Sursa: Realitatea.net

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

BNR nu mai scumpeste creditele ipotecare in euro

Decizia BNR de a restrictiona creditarea in euro a generat reactii cel putin viscerale in randul institutiilor financiare active pe piata locala, cele mai multe fiind de parere ca majorarea avansului in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, aceasta fiind una dintre modificarile dezbatute, ar reduce in mod drastic numarul celor interesati de ofertele bancilor. Iata, insa, ca animozitatea din ultimele[...]

Citeste mai mult
coming back soon