Yandex.Metrica

Dezvoltatorii imobiliari nu-si pot lichida stocurile de locuinte noi

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Starea economica deplorabila a Romaniei se traduce, printre altele, prin scaderea drastica a credibilitatii dezvoltatorilor imobiliari. Astfel, investitorii care nu si-au vandut apartamentele noi sunt pusi in trista situatie de a nu puta face absolut nimic pentru a-si amortiza, cel putin, costurile.

Romania este, in acest moment, o tara a falimentelor si a insolventelor, motiv pentru care nimeni nu se inghesuie sa faca tranzactii, preferand sa nu riste intr-o piata fluctuanta si imprevizibila.

Credibilitatea dezvoltatorilor prezenti pe piata a scazut semnificativ printr-o serie de evenimente nefavorabile cum ar fi intrarea in insolventa, falimentele sau inghetarea activitatii”, se arata in cel mai recent studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Studiul mai arata ca, desi in prima jumatate a acestui an s-a inregistrat o usoara crestere a preturilor, si anume de aproximativ 2,2%, viitorul va fi, cel mai probabil, unul al stagnarii.

Avand in vedere ca romanii achizitioneaza apartamente vechi prin intermediul programului Prima Casa 4, dezvoltatorii imobiliari nu reusesc sa-si lichideze stocurile de locuinte noi.

Totusi, se pare ca ramane o chestiune de timp pana cand dezvoltatorii vor fi nevoiti sa modifice preturile unitatilor care se afla la vanzare de prea multa vreme. Drept urmare, in a doua jumatate a anului ne putem astepta la o scadere a pretului mediu. Sunt sanse mici ca noi proiecte sa fie anuntate pe piata, acesta fiind unul din factorii care ar putea influenta evolutia preturilor“, se arata in studiul Jones Lang LaSalle.

Situatia nu este, insa, iremediabila, analistii companiilor internationale fiind de parere ca Romania va reintra, in curand, pe radarul investitorilor imobiliari straini.

Cel mai recent raport IHS Global Insight arata ca, in a doua jumatate a acestui an, ar trebui sa se faca simtita o recuperare economica accelerata, pe fondul imbunatatirii increderii in mediul de afaceri, dezghetarea unor piete de creditare, scaderea ratei somajului si o posibila scadere a inflaţiei.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Se anunta zile bune pentru piata de retail din Romania

Cel mai recent studiu de piata DTZ Fair Value Index arata ca Romania a iesit din conul de umbra si a redevenit atractiva pentru investitorii de peste granite. Trebuie, insa, remarcat faptul ca aceasta revenire a tarii noastre pe radarul dezvoltatorilor imobiliari este in directa si exclusiva legatura cu segmentul de retail. La nivel european, piata imobiliara a inregistrat, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Raport BNR: Piata imobiliara si-a pierdut din relevanta macroeconomica

Conform ultimului raport BNR privind Riscurile Financiare ale Romaniei, companiile din sectorul imobiliar au inregistrat, in ultima perioada, o scadere a relevenatei in contextul economiei nationale, pastrandu-si, in schimb, statutul pe piata creditarii bancare. Avand in vedere ca pierderile inregistrate se ridica la suma de 1,7 miliarde lei, analistii BNR ne informeaza ca piata imobiliara va iesi din criza intr-un[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon