Yandex.Metrica

Dezvoltatorii imobiliari israelieni, somati de banci din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dezvoltatorii imobiliari israelieni Profit Building Industries, New Horizon Group si Intercolony Investments au fost somati de catre banci din Romania sa ramburseze credite in valoare cumulata de 6,6 milioane de euro, potrivit publicatiei Globes din Israel, transmite Mediafax.

dezvoltatori,imobiliari,banciCompaniile somate nu sunt totusi foarte ingrijorate, in conditiile in care bancile stiu ca valoarea garantiilor, respectiv a proprietatilor, este mai mica decat cea a datoriilor.

Majoritatea proiectelor imobiliare israeliene in Romania exista doar pe hartie, putine fiind in faza de constructie, comenteaza Globes.

Dezvoltatorii au obtinut capital pentru proiectele din Romania prin emisiuni de obligatiuni la bursa din Tel Aviv.

Din cauza crizei economice, romanii prefera sa amane achizitiile de apartamente in speranta reducerii preturilor.

Companiile Profit Building si New Horizon au anuntat ca Alpha Bank a cerut rambursarea unui imprumut pentru un proiect din Piatra Neamt.

Banca cere plata a 781.000 de euro din partea Profit Building si 625.000 de euro de la New Horizon, pana la 10 august.

In caz contrar, Alpha Bank va prescrie garantia pentru imprumutul de 2,5 milioane de euro.

Compania incearca sa ajunga la un acord cu banca si analizeaza optiunile avute.

Intercolony Investments, subsidiara a Intercolony (fosta American Colony), a fost instiintata de BancPost ca trebuie sa ramburseze un imprumut de 5,2 milioane euro pana pe 10 august, pentru un proiect cu o valoare contabila de 6,1 milioane euro.

In septembrie 2008, New Horizon si Profit Building Industries au anuntat ca intentioneaza sa construiasca, in urmatorii 5-6 ani, in Romania, peste 8.000 de locuinte, in proiecte realizate in parteneriat, dar si individual, valoarea totala a investitiilor alocate urmand sa ajunga la circa un miliard de euro.

Proiectele urmau sa fie localizate in Bucuresti si in imprejurimi, precum si in Ploiesti, Satu-Mare, Targu-Mures, Piatra-Neamt, Constanta si Brasov, unde companiile detineau terenuri.

Cele doua companii sunt implicate si in proiectul Odyssea Resindential din bulevardul Sisesti, alaturi de Immoeast.
Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Bancile se feresc sa mai finanteze proiectele imobiliare

Un studiu realizat de departamentul Building Surveying din cadrul Colliers International, publicat marti, releva precautia bancilor in acordarea de finantari noi prin faptul ca, in primul semestru din acest an, sub 10% dintre dezvoltatorii imobiliari care au solicitat un credit au primit finantare, potrivit NewsIn. Potrivit studiului, desi mai mult de 50 de dezvoltatori au aplicat pentru o solutie de[...]

Citeste mai mult
coming back soon