Detroit este incepand de joi cel mai mare oras american care si-a declarat falimentul!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Detroit, altadata unul dintre orasele infloritoare ale SUA, a ales solutia falimentului pentru ca autoritatile s-au vazut in situatia incapacitatii de plata.

Situatia este absolut dramatica, doar optimistii putand declara ca falimentul nu face altceva decat sa puna capat celor 60 de ani de declin. In aceasta perioada, populatia orasului a scazut cu peste doua treimi, marile companii si-au relocat activitatile lasand in urma sute de mii de someri. Imaginea dezastrului ne prezinta azi mii de case abandonate si zone in care iluminatul public functioneaza doar cateva ore pe zi.

“Locuitorii din Detroit merita o foaie de parcurs care sa le permita sa iasa din spirala care ii antrenează spre servicii publice tot mai putin performante. Declararea falimentului este unica solutie care va permite orasului Detroit sa redevina stabil si viabil”, a declarat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan.

La mijlocul secolului trecut Detroit avea peste 1,8 milioane de locuitori si o puternica industrie auto. Astazi mai sunt doar 700.000 de locuitori, o rata a somajului de doua ori mai mare decat media nationala si case care se vand si cu mai putin de 100 de dolari.

Sursa: www.romanialibera.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.