Yandex.Metrica

De ce vanzatorul ar trebui sa joace un rol secundar in etapa de vizionare?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Avem presedinti-jucatori, antrenori-jucatori si vanzatori-jucatori in piata imobiliara. Oricare din cele trei exemple ne prezinta niste personaje care-si depasesc conditia, ghidandu-se parca dupa deviza: “va arat eu cum se face”.

Vanzatorii de apartamente, pentru ca ei ne intereseaza in mod deosebit, reusesc uneori sa-si “sperie” vizitatorii, in special datorita lipsei de experienta.

De ce ar fi de preferat ca in cadrul etapei de vizionare agentul imobiliar sa aiba cel mai important rol vom vedea in cele ce urmeaza:

1. Simpla prezenta a vanzatorului il face pe cumparator sa se simta mai strain decat se simtea deja. Un cumparator interesat va dori sa inspecteze si acele elementele mai delicate(baia, instalatiile, mirosurile, murdaria de sub canapea, umezeala din spatele dulapului, etc), iar prezenta vanzatorului l-ar putea stanjeni. De aceea iti recomandam sa te asezi confortabil intr-un fotoliu, in timp ce agentul tau imobiliar ii ofera cumparatorului toate informatiile de care are nevoie.

2. Vanzatorii au tendinta de a vorbi prea mult. Uneori, la intrebari simple ei ofera raspunsuri mult prea complexe si isi pot alunga cumparatorii fara sa stie care a fost motivul pentru care n-au mai primit niciun telefon. La intrebarea “cum sunt vecinii?” unii ar putea raspunde cu:”sunt niste oameni minunati, ne vizitam frecvent. De fapt aici in bloc formam o comunitate aparte; e o petrecere continua”. Sunt oameni care au un stil de viata mai linistit sau pur si simplu nu-si doresc prieteni noi.

3. Vanzatorii iau unele intrebari sau comentarii mult prea personal iar acest lucru ii poate costa. De exemplu, un cumparator interesat face o remarca cu privire la mobilierul de dormitor ca nu ar fi pe placul sau, ca pare ieftin sau de proasta calitate. Pus in fata unei astfel de situatii, vanzatorul s-ar simti jignit si ar adopta o pozitie defensiva, ceea ce va conduce la tensiuni foarte greu de potolit in etapa urmatoare, cea de negociere.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 2: Fa decizia ta publica!

Vanzarea locuintei este cea mai importanta afacere din viata ta. De organizarea procesului de vanzare depinde reusita tranzactiei. Am vazut in etapa anterioara, cum se pregateste o locuinta pentru vanzare, dupa care, in etapa de astazi vei face publica intentia ta de vanzare. De ce este acest lucru important? Pentru ca altfel nu existi. Piata imobiliara nu contine oferta ta[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Care sunt temerile vanzatorilor legate de consilierii imobiliari?

Citim adesea in presa anunturi imobiliare care se termina astfel: "exclus intermediari". Ce-i face pe acesti proprietari sa fie atat de decisivi, in conditiile in care piata recomanda o deschidere a lor catre toate posibilitatile de promovare si colaborare? Explicatiile cele mai uzuale sunt legate de experiente nefericite proprii, din familie sau din cercurile de prieteni, comisionul, publicitatea negativa, etc.[...]

Citeste mai mult
Pentru vanzatori: top 5 intrebari pe care trebuie sa i le pui agentului tau imobiliar
Acum 7 ani 0 Comentarii

Pentru vanzatori: top 5 intrebari pe care trebuie sa i le adresezi agentului tau imobiliar

Agentii imobiliari profesionisti sunt obisnuiti cu intrebarile pe care i le adreseaza vanzatorii de locuinte. "Curiozitatea" acestora este indreptatita, in conditiile in care piata imobiliara romaneasca este inca un teritoriu destul de permisiv, ce ofera posibilitati de operare atat profesionistilor cat si oportunistilor de ocazie. Noi te incurajam, vanzatorule, sa pui cat mai multe intrebari, pentru a identifica cel mai[...]

Citeste mai mult
coming back soon