Yandex.Metrica

De ce-si doresc studentii sa locuiasca in afara campusurilor universitare?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Inceputul verii coincide cu vacanta universitara iar piata imobiliara incepe sa se “populeze” cu tot mai multe oferte de inchiriat.

In ultimii ani studentii si-au facut un obicei in a-si rezerva chiriile din timp, chiar cu riscul de a plati in plus pentru lunile de vara. Astfel toamna, in plin sezon al inchirierilor de locuinte, acestia pot dormi linistiti.

Desi conditiile din caminele studentesti se imbunatatesc in fiecare an si preturile sunt mult sub cele de pe piata chiriilor, tot mai multi studenti prefera sa locuiasca in afara campusurilor universitare.

1. Confortul sporit. Trebuie sa recunoastem ca este altceva sa locuiesti singur sau, macar, sa ai camera ta. Numai tu ai acces la lucrurile tale, numai tu esti responsabil de curatenia sau de dezordinea in care locuiesti.

2. Siguranta. Nu putine au fost cazurile in care camerele de camin au fost “verificate” de binevoitori.

3. Libertatea. Atunci cand locuiesti intr-un bloc sau la casa, accesul in si din cladire se face la orice ora, fara acordul colegilor de camera sau a paznicului de la intrare.

4. Linistea. Studentia este o perioada de care unii se bucura iar altii abuzeaza. Nu trebuie sa fii obligat sa participi indirect la toate petrecerile din camin, sa asculti muzica si tot felul de zgomote atunci cand vrei sa dormi sau sa citesti.

5. Zona. Poti sa alegi sa locuiesti in orice zona a orasului in functie de bugetul de care dispui si in functie de activitatile tale zilnice. Nu trebuie sa stai langa facultate doar pentru a fi mai aproape de salile de cursuri.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

De ce-si doresc studentii sa locuiasca in afara campusurilor universitare? (Imobiliare la minut 30)

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: De ce-si doresc studentii sa locuiasca in afara campusurilor universitare? Tot mai multi studenti prefera inchirierea unei locuinte, in locul traditionalelor camere de camin. Pretul nu mai este demult o bariera, iar avantajele sunt pe masura. Stii care sunt acestea? In primul rand, confortul unui[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon