Yandex.Metrica

De ce sa investesti intr-o casa din lemn

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem pe drumul cel bun, economia pare sa-si revina, piata imobiliara se scutura din amorteala in care-a zacut in ultimii ani, totul cade, cu alte cuvinte, sub incidenta unui viitor stabil.

Cu toate acestea, criza economica a modificat modul de gandire investitional al clientului individual, in special al clientului occidental. Suntem informati ca, cel putin in SUA si in cateva tari europene, sunt la mare cautare casele de lemn, case mult mai ieftine decat cele din caramida sau BCA. In ceea ce priveste stabilitatatea si durabilitatea, casele de lemn construite responsabil si profesionist nu sunt cu nimic mai prejos decat cele standard.

Conform unui articol publicat de imopedia.ro (via evenimentul zilei), costurile unei locuinte din lemn pornesc de la circa 360 de euro pe metru patrat, suma in care sunt incluse materialele, executia si finisajele.

“Cele mai multe cereri sunt pentru proiecte de locuinţe cu suprafaţa medie construită de aproximativ 150 de metri pătraţi, respectiv proiecte de tipul parter plus mansardă”, a declarat Liviu Iconaru, director de productie al firmei Maria House din Constanta.

Procesul este relativ simplu si implica existenta unui santier de lucru minimal. Peretii sunt construiti in hala de productie, transportati la locul cu pricina si asamblati fara complicatii suplimentare. Suntem informati ca procesul nu dureaza mai mult de 5 zile. Pe urma se trece la izolarea cladirii, la ignifugarea materialului si la finisare. Totul este de-o eficienta tulburatoare.

Se pare ca lemnul standard utilizat pentru aceste case este bradul, costurile de productie crescand insa in cazul optarii pentru un alt tip de lemn.

In cazul in care sunteti de parere ca o casa din lemn este minimalista si buna doar ca loc de vacanta, va inselati amarnic. Suntem informati ca acest tip de casa beneficiaza de tencuiala armata, iar pentru izolatie se folosesc vata minerala, folia-bariera pentru vapori, placi de OSB, si un polistiren special.

Casele din lemn sunt, in concluzie, mai ieftine, cel putin la fel de stabile, mai “imune” la igrasie, mai rezistente la cutremure, mai calduroase, si mai bine izolate fonic. Suntem, de asemenea, informati ca, desi improbabil la o prima analiza, chiar si pericolul de incendiu este, in genere, mai redus la casele din lemn decat la cele standard, asta, bineninteles, in cazul in care lemnul este uscat si tratat cu solutii de calitate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

13.000 de locuinte disponibile in cadrul "Targului Imobiliar National"

Organizatorii Targului Imobiliar National (tIMOn) ne informeaza ca vor fi scoase la vanzare, in cadrul evenimentului, nu mai putin de 13.000 de locuinte vechi si noi, dezvoltatorii prezenti oferind reduceri de preturi de pana la 28.000 de euro. Clientii vor avea, printre altele, posibilitatea achizitionarii de apartamente noi in schimbul celor vechi. Targul Imobiliar National va avea loc in perioada[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Casele de vacanta sunt mai ieftine ca niciodata

Expertii intr-ale imobiliarelor ne informeaza ca acum este momentul cel mai  bun pentru achizitionarea unei case de vacanta. Se pare ca pretul unui astfel de imobil este cu pana la 52% mai mic decat in 2008, cei cu predictiile in sange sustinand ca cifrele vor continua sa scada intr-un ritm sustinut. Avand in vedere ca piata imobiliara din Romania este[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Casa din lemn vs. casa din caramida

Sunteti la doar un pas distanta de a va construi o casa pentru intreaga familie! In acest caz, cu siguranta, va veti confrunta cu o mare dilema: structura din lemn sau din caramida? Ecologic si traditional sau modern si brevetat? Acestea sunt cele doua variante pe care le aveti la dispozitie atunci cand va angajati in aventura numita casa de[...]

Citeste mai mult
coming back soon