Yandex.Metrica

De ce nu se vand locuintele executate silit?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Atata de anuntata scadere, la inceput de an, a preturilor locuintelor pe seama invaziei de pe piata a celor executate silit, nu s-a produs. Locuintele executate silit nu se vand desi preturile lor sunt uneori ridicol de mici.

Exista astfel case, in jurul capitalei, care inainte de criza aveau preturi uriase si care, sunt acum executate la preturi incepand cu 25.000 de euro. Recordul executarilor silite il detine o garsoniera din Lupeni care costa 3.400 de euro, urmata, la scurta distanta de o garsoniera din Buzau cu pretul de 5.000 de euro. Desi toata lumea ar crede ca la asa preturi locuintele sunt vandute fara probleme, in realitate nimeni nu este interesat.

“Cu siguranta, e un moment bun sa cumperi pentru investitii. In cazul imobilelor executate silit, exista si oferte la sub jumatate din pretul pietei, ceea ce ar duce la randamente de 30-40% in unul sau doi ani”, precizeaza Ion Catutoiu, director general Real Time.

Unul din motivele pentru care aceste locuinte nu-si gasesc cumparatori il reprezinta zona unde sunt plasate, ceea ce face ca investitia sa fie riscanta.

“3.400 de euro o garsoniera suna tentant. Totusi, la Lupeni , zona monoindustriala, aceasta nu poate fi considerata o investitie sigura”, declara analistul Radu Zilisteanu.

Un alt motiv il reprezinta faptul ca, in marea lor majoritate, aceste apartamente sunt locuite, iar cel ce urmeaza a fi evacuat poate deschide proces, ceea ce pentru un investitor inseamna o bataie de cap in plus.

“La o valoare atat de micca, te gandesti automat ca poate exista un viciu ascuns, o problema din punct de vedere tehnic. Nu as cumpara, pentru ca nu stiu ce povara duc in spate”, declara si Liviu Ureche, fost presedinte ARAI( Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare).

Incheiem concluzionand ca: suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri atat de ieftine!

Sursa: www.dailybusiness.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cat de ieftine sunt locuintele executate silit

Unul dintre principalele motive pentru care potentialii cumparatori nu se inghesuie sa achizitioneze apartamente in aceasta perioada este pretul standard mult prea ridicat. S-a vorbit intens si aparent inutil despre acest aspect al pietei imobiliare. Conform unuia dintre multele rapoarte efectuate recent, doar 13% dintre romani intentioneaza sa cumpere o locuinta in urmatoarele 12 luni. In ciuda analizelor mai mult[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Casele executate silit, mai ieftine decat apartamentele

Suntem informati ca cetatenii romani sunt mai putin interesati de piata imobilelor executate silit decat s-a crezut acum cateva luni. In ciuda faptului ca preturile de pornire ale unei licitatii sunt considerabil mai mici decat in cazul proprietatilor scoase pe piata „standard”, numarul de clienti care tranzactioneaza in acest sector problematic este prea mic pentru a fi relevant pe segmentul[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Bancile scot la vanzare peste 2.000 de imobile executate silit

Suntem informati ca piata imobilelor executate silit este intr-o stare de trista efervescenta aproape nemaintalnita pana acum. Spunem „trista” fiindca locuintele scoase pe piata din considerente juridice se vand la preturi de cele mai multe ori ridicole, cetatenii romani descurcareti fiind la curent cu toate micile tertipuri la care trebuie sa recurga pentru a sabota licitatiile. Nu mai putin de[...]

Citeste mai mult