De ce nu platim amenzi in anul electoral

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, a declarat recent ca viitorele alegeri vor scuti proprietarii din aproximativ 2000 de localitati de amenzile pentru ne-asigurarea locuintelor.

Se pare ca niciun primar nu va indrazni sa supere potentialii votanti obligandu-i sa scoate din buzunare nu mai putin de 500 de lei, suma pe care restantierii sunt obligati s-o plateasca in cazul in care nu-si asigura locuintele la timp.

„Pun raul in fata, dar nu pot sa nu pun si obiectivul pe care il au primarii. Ce opereaza in subconstientul lor. Credeti ca vor iesi tocmai anul acesta cu chitantele in mana, ca politistii? Nu cred ca vreun primar din Romania va aplica amenzi proprietarilor din localitatea pe care o conduc, cand acestia l-au ales, iar 2012 va fi un an electoral“, a declarat Emil Draghici.

Chiar daca Legea 260/2008 ma obliga sa amendez proprietarii locuintelor neasigurate, personal, ca primar al localitatii Vulcana-Bai, voi aplica intr-o prima faza doar avertismente, conform OUG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, pentru a ramane intr-o relatie amiabila cu acestia“, a mai spus Draghici.

Insa, dupa cum bine stiti, neplata politelor poate duce, in cazuri extreme, la consecinte cel putin iritante. Proprietarii „avariati” de cutremure, inundatii si alunecari de teren nu vor primi despagubiri de la stat sau de la institutiile locale.

Listele „intarziatilor” vor fi intocmite de reprezentantii PAID (Pool-ul Asigurarilor Impotriva Dezastrelor) si livrate autoritatilor locale. Acestea vor trimite, in termen de trei zile de la data primirii listelor, scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre debitori.

Sumele solicitate, care sume par infinit de mari din perspectiva proprietarilor de locuinte, sunt urmatoarele: 20 de euro pentru locuintele de tip A (structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si 10 euro pentru locuintele de tip B ( pereti din materiale nesupuse tratamentelor termice si/sau chimice).

Deocamdata atat despre primari si amenzi.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.