Yandex.Metrica

De ce nu platim amenzi in anul electoral

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, a declarat recent ca viitorele alegeri vor scuti proprietarii din aproximativ 2000 de localitati de amenzile pentru ne-asigurarea locuintelor.

Se pare ca niciun primar nu va indrazni sa supere potentialii votanti obligandu-i sa scoate din buzunare nu mai putin de 500 de lei, suma pe care restantierii sunt obligati s-o plateasca in cazul in care nu-si asigura locuintele la timp.

„Pun raul in fata, dar nu pot sa nu pun si obiectivul pe care il au primarii. Ce opereaza in subconstientul lor. Credeti ca vor iesi tocmai anul acesta cu chitantele in mana, ca politistii? Nu cred ca vreun primar din Romania va aplica amenzi proprietarilor din localitatea pe care o conduc, cand acestia l-au ales, iar 2012 va fi un an electoral“, a declarat Emil Draghici.

Chiar daca Legea 260/2008 ma obliga sa amendez proprietarii locuintelor neasigurate, personal, ca primar al localitatii Vulcana-Bai, voi aplica intr-o prima faza doar avertismente, conform OUG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, pentru a ramane intr-o relatie amiabila cu acestia“, a mai spus Draghici.

Insa, dupa cum bine stiti, neplata politelor poate duce, in cazuri extreme, la consecinte cel putin iritante. Proprietarii „avariati” de cutremure, inundatii si alunecari de teren nu vor primi despagubiri de la stat sau de la institutiile locale.

Listele „intarziatilor” vor fi intocmite de reprezentantii PAID (Pool-ul Asigurarilor Impotriva Dezastrelor) si livrate autoritatilor locale. Acestea vor trimite, in termen de trei zile de la data primirii listelor, scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre debitori.

Sumele solicitate, care sume par infinit de mari din perspectiva proprietarilor de locuinte, sunt urmatoarele: 20 de euro pentru locuintele de tip A (structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si 10 euro pentru locuintele de tip B ( pereti din materiale nesupuse tratamentelor termice si/sau chimice).

Deocamdata atat despre primari si amenzi.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Restantierii nu vor plati amenzi in anul electoral

Inainte de toate, trecem razant in revista detaliile legate de politele de asigurare obligatorie, polite pe care cetatenii romani nu se inghesuie sa le plateasca. Pana in data de 15 iulie 2011 trebuie platite, conform solicitarii coercitive a Ministerului Administratiei si Internelor, sume relativ modice care sa permita statului sa despagubeasca proprietarii de locuinte distruse de inundatii, cutremure si/sau alunecari[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Amenzi pentru proprietarii de terenuri neigienizate

Ni se aduce la cunostinta ca romanii vor fi amendati pentru  terenurile neigienizate. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, considera ca introducerea acestor masuri punitive va augmenta capacitatea de arendare in mod considerabil. „Tinta acestui proiect de act normativ nu este doar de a-i determina pe oameni sa isi cultive terenurile. Este vorba de a-i obliga sa faca curatenie[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Centura Clujului va fi gata la sfarsitul lunii iulie

Premierul Emil Boc a declarat recent ca lucrarile la varianta de ocolire nord-est a municipiului Cluj-Napoca vor fi definitivate cel tarziu la sfarsitului lunii iulie a acestui an. Desi oficialii guvernamentali sunt obisnuiti sa faca predictii nefondate pornind de la informatii livrate de varii surse mai mult sau mai putin legitime, Emil Boc pare sa fie autentic interesat de acest[...]

Citeste mai mult