Yandex.Metrica

De ce este important Certificatul de Urbanism

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Prea multi proprietari sau viitori proprietari de terenuri uita de importanta Certificatului de Urbanism.

Fie ca nu sunt la curent cu exigentele tehnico-juridice, fie ca nu vor sa depuna eforturi suplimentare pentru a bifa toate amanuntele de ordin legal, cei multi si grabiti se trezesc in trista situatie de a nu putea construi pe terenurile proaspat achizitionate. Iata de ce solicitarea unui Certificat de Urbanism este esentiala, chiar daca alergatura si efortul financiar suplimentar pot parea inacceptabile.

Actul cu pricina este emis de primarie prin intermediul Biroului de Urbanism. De la regimul juridic, tehnic si economic al terenului analizat pana la documentele necesare autorizatiei de contructie, Certificatul de Urbanism acopera toate aspectele esentiale pe care trebuie sa le „bifeze” proprietarul interesat de ridicarea unei cladiri.

Regimul juridic stabileste daca terenul este privat sau public. Regimul tehnic releva conditiile de constructie (inaltimea maxima, distantele obligatorii fata de proprietatile vecine sau axul strazii, procentul maxim de ocupare, coeficientul de utilizare al terenului etc.), iar regimul economic incadreaza terenul in contextul economic local.

Cei care solicita un Certificat de Urbanism au nevoie de urmatoarele documente:

– Cerere-tip

– Planul de situatie pe suport topografic (2 exemplare)

– Chitanta

– Titlul de proprietate asupra imobilului

Certificatul de Urbanism respecta reglementarile Planului Urbanistic General (PUG), Planului Urbanistc Zonal (PUZ), Planului de Urbanism in Detaliu (PUD), si Regulamentului General de Urbanism (RGU).

Suntem informati ca acest act nu ofera dreptul de a executa lucrari de constructie.

Certificatul de Urbanism, departe de a fi un simplu document informativ, trebuie sa contina si o lista cu toate taxele necesare pentru avizarea documentelor pentru autorizatia de constructie.

Odata emis, Certificatul de Urbanism este valabil pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani, intervalul de timp depinzand de scopul pentru care a fost solicitat actul, de complexitatea investitiei, de caracteristicile urbanistice ale zonei in care se alfa terenul si de valabilitatea prevederilor din documentatiile urbanistice.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Imobiliare la minut
Acum 7 ani 0 Comentarii

Imobiliare la minut -08- Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a obtine o autorizatie de constructie?

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a obtine o autorizatie de constructie? Atunci cand vrei sa construiesti, sa extinzi sau sa consolidezi un imobil, nu o poti face in lipsa unei autorizatii de constructie, document eliberat de Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei.[...]

Citeste mai mult
Cumparare terenuri. Alte aspecte
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cumpararea unui teren. Episodul 4- Alte aspecte importante!

Serialul nostru, realizat in colaborare cu domnul avocat Dan Ioan Oniga, cuprinzand sfaturi pentru cumparatorii de terenuri se apropie de final. In primele trei episoade v-am prezentat aspecte legale, cadastrale si urbanistice cu privire la acest subiect. In acest ultim episod, va vom prezenta cateva informatii valoroase despre studiul geotehnic, imprejmuirea terenului, informarea la primarie si unele aspecte legate de[...]

Citeste mai mult
coming back soon