Yandex.Metrica

Dau in chirie apartament in Cluj-Napoca, cu 5 lei!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Incredibil, dar adevarat. Cel putin din punctul de vedere al Directiei Financiare, unde proprietarii de apartamente de inchiriat, pentru a plati un impozit cat mai mic, declara sume ridicole.

Metoda este foarte des folosita si nu a fost inventata de catre clujeni. Totul se bazeaza pe legislatia permisiva din acest domeniu. Practic, proprietarii pot declara la fisc orice suma, acest lucru neputand fi catalogat drept ilegal.

“Pe baza contractului incheiat intre cele doua parti si a declaratiei, se stabileste venitul. In situatia in care datele nu sunt coerente, asa cum am mentionat anterior, legea sanctioneaza aceasta fapta ca fiind o fapta de evaziune fiscala”, a declarat Cristian Jude, director adjunct la Directia Financiara Cluj.

Anul trecut, veniturile la buget acumulate din impozitele pe chirii, au totalizat aproximativ 8 milioane de lei.

“Veniturile din chirii se impoziteaza cu 12%(…). Asta in conditiile in care multe din contracte nu sunt inregistrate la fisc sau au declarate sume modice”, a precizat si Catalin Nunu, Transilvania Live.

Legislatia in vigoare prevede ca, in momentul in care un proprietar realizeaza venituri din inchirierea locuintei sale, este obligat sa inregistreze contractul de inchiriere la organele fiscale si sa plateasca impozit pe venitul obtinut. In cazul incare chiria reprezinta singurul venit al persoanei respective, acesta este obligat sa plateasca si contributii la bugetul de asigurari de sanatate.

Sursa: www.transilvanialive.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Centura Clujului va fi gata la sfarsitul lunii iulie

Premierul Emil Boc a declarat recent ca lucrarile la varianta de ocolire nord-est a municipiului Cluj-Napoca vor fi definitivate cel tarziu la sfarsitului lunii iulie a acestui an. Desi oficialii guvernamentali sunt obisnuiti sa faca predictii nefondate pornind de la informatii livrate de varii surse mai mult sau mai putin legitime, Emil Boc pare sa fie autentic interesat de acest[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: 310 cladiri din centrul istoric necesita reparatii capitale

Conform declaratiilor lui Sorin Apostu, nu mai putin de 310 cladiri din centrul istoric al Clujului necesita interventii de restaurare a fatadelor. Se pare, insa, ca lucrarile de reabilitare vor fi demarate la doar 39 de imobile, restul proprietarilor neajungand la un consens in ceea ce priveste documentatia necesara prestarii acestor servicii. Primaria Cluj-Napoca a urgentat procesul de identificare a[...]

Citeste mai mult
coming back soon