Yandex.Metrica

Daca ai probleme financiare, poti inchiria una din camerele apartamentului tau!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ti-ai cumparat o locuinta si nu mai poti sa-ti platesti ratele? Te gandesti cu teama la ziua de maine cand executorul iti poate suna la usa? De ce nu inchiriezi una din camerele apartamentului tau? Sunt foarte multi studenti care accepta sa locuiasca in gazda pentru a beneficia de conditii mai bune de trai decat in caminele studentesti, pentru costuri mai mici decat in cazul chiriilor si pentru mici servicii de menaj incluse in pret.

Atentie! Aceasta forma de inchiriere este o inchiriere ca oricare alta si trebuie sa fie tratata in cel mai profesionist mod. In plus, persoana primita in spatiu trebuie sa fie una de incredere si sa aiba un program similar cu al tau.

1. Cum iti gasesti chiriasi? Avand in vedere ca veti fi colegi de apartament, persoana cu care vei locui trebuie in primul rand, asa cum am spus si mai sus, sa fie de incredere. Intreaba-ti cunoscutii si prietenii daca pot sa-ti recomande pe cineva. Daca nu ai succes astfel, poti incerca si prin plasarea unui anunt in presa sau in zona campusurilor universitare. Cu siguranta telefoanele vor incepe sa sune.

2. Selectia chiriasilor. Va trebui sa faci o selectie mult mai riguroasa decat in cazul chiriilor obisnuite. Gandeste-te la programul si tabieturile tale si alege o persoana care sa le impartaseasca cat mai fidel. Cu cat aveti mai multe puncte in comun, cu atat relatia dintre voi va fi mai benefica si de mai lunga durata.

3. Stabileste impreuna cu chiriasul tau regulile casei. Este bine sa existe un set de reguli cu privire la treburile gospodaresti: in ce zi se face curatenie, cine duce gunoiul, cine plateste utilitatile, cine face cumparaturile etc. Ideal ar fi ca acest set de reguli sa nu fie impus ci, chiriasul sa aiba posibilitatea sa adauge sau sa elimine acele reguli care nu sunt conforme cu interesele sale.

Chiar daca inchiriezi numai o camera din locuinta ta, tot inchiriere se numeste si ar trebui sa te protejezi printr-un contract de inchiriere, completat de un proces verbal de predare primire.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum sa inchei tranzactii imobiliare de la distanta?

Daca functioneaza dragostea de la distanta, de ce n-ar functiona si vanzarea sau inchirierea bunurilor imobile, atunci cand proprietarul nu se afla in localitatea in care este imobilele respective. Sa ne gandim numai la acele persoane care lucreaza si se stabilesc apoi in afara tarii. 1. Cel mai important lucru(si acesta este valabil indiferent daca esti sau nu in localitate)[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 5: Receptionarea ofertelor si negocierea

Gata cu joaca, incepe jocul! Strategii, arme, tehnici de lupta, toate pentru a castiga razboiul nervilor-negocierea! Ai nevoie de ajutor? Consilierul tau imobiliar iti este aliat indiferent daca te reprezinta exclusiv in cadrul tranzactiei sau daca reprezinta ambele parti. Esti tentat sa spui ca, fiind in situatia de a reprezenta ambele parti, consilierul imobiliar se afla intr-un conflict de interese.[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 2: Fa decizia ta publica!

Vanzarea locuintei este cea mai importanta afacere din viata ta. De organizarea procesului de vanzare depinde reusita tranzactiei. Am vazut in etapa anterioara, cum se pregateste o locuinta pentru vanzare, dupa care, in etapa de astazi vei face publica intentia ta de vanzare. De ce este acest lucru important? Pentru ca altfel nu existi. Piata imobiliara nu contine oferta ta[...]

Citeste mai mult
coming back soon