Daca ai probleme financiare, poti inchiria una din camerele apartamentului tau!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ti-ai cumparat o locuinta si nu mai poti sa-ti platesti ratele? Te gandesti cu teama la ziua de maine cand executorul iti poate suna la usa? De ce nu inchiriezi una din camerele apartamentului tau? Sunt foarte multi studenti care accepta sa locuiasca in gazda pentru a beneficia de conditii mai bune de trai decat in caminele studentesti, pentru costuri mai mici decat in cazul chiriilor si pentru mici servicii de menaj incluse in pret.

Atentie! Aceasta forma de inchiriere este o inchiriere ca oricare alta si trebuie sa fie tratata in cel mai profesionist mod. In plus, persoana primita in spatiu trebuie sa fie una de incredere si sa aiba un program similar cu al tau.

1. Cum iti gasesti chiriasi? Avand in vedere ca veti fi colegi de apartament, persoana cu care vei locui trebuie in primul rand, asa cum am spus si mai sus, sa fie de incredere. Intreaba-ti cunoscutii si prietenii daca pot sa-ti recomande pe cineva. Daca nu ai succes astfel, poti incerca si prin plasarea unui anunt in presa sau in zona campusurilor universitare. Cu siguranta telefoanele vor incepe sa sune.

2. Selectia chiriasilor. Va trebui sa faci o selectie mult mai riguroasa decat in cazul chiriilor obisnuite. Gandeste-te la programul si tabieturile tale si alege o persoana care sa le impartaseasca cat mai fidel. Cu cat aveti mai multe puncte in comun, cu atat relatia dintre voi va fi mai benefica si de mai lunga durata.

3. Stabileste impreuna cu chiriasul tau regulile casei. Este bine sa existe un set de reguli cu privire la treburile gospodaresti: in ce zi se face curatenie, cine duce gunoiul, cine plateste utilitatile, cine face cumparaturile etc. Ideal ar fi ca acest set de reguli sa nu fie impus ci, chiriasul sa aiba posibilitatea sa adauge sau sa elimine acele reguli care nu sunt conforme cu interesele sale.

Chiar daca inchiriezi numai o camera din locuinta ta, tot inchiriere se numeste si ar trebui sa te protejezi printr-un contract de inchiriere, completat de un proces verbal de predare primire.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.