Yandex.Metrica

Cumperi prin programul Prima Casa si scapi de impozit!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O initiativa legislativa adoptata ieri de membrii Senatului ar putea dinamiza vanzarile de locuinte. Initiativa alesilor prevede scutirea pe o perioada de 10 ani de la plata impozitului pe cladiri a acelor persoane care-si cumpara locuinta prin creditul Prima Casa.

Un grup de deputati si senatori au folosit in demersul lor exemplul statelor din vest unde exista astfel de beneficii pentru cumparatori. Legislatiile din Franta, Belgia sau Marea Britanie prevad, deasemenea, scutirea pentru o perioada determinata de la plata impozitelor acele persoane care-si achizitioneaza o prima locuinta.

Pasul urmator il reprezinta adoptarea initiativei si in Camera Deputatilor. Pana atunci comisia de buget si-a dar avizul negativ pentru adoptarea acestei modificari legislative, in principal datorita diminuarii resurselor financiare colectate.

Consideram ca initiativa alesilor nostri este tardiva, pentru ca programul Prima Casa este aproape de final, un final in avans fata de cel preconizat. Specialistii sunt de parere ca in urmatoarele luni fondurile pentru programul guvernamental se vor epuiza si in lipsa unei alte variante de sprijin a pupulatiei in sensul achizitiei de locuinte, ne intrebam care este scopul in fapt al acestei initiative legislative? Pentru ca suntem optimisti, ne gandim ca raspunsul la aceasta intrebare este la Guvern. Ni se pregateste Prima Casa 5?

Sursa: Adevarul

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Modificari in lant la noul program Prima Casa!

Ca urmare a deciziei conform careia, persoanele care au achizitionat o locuinta de la un dezvoltator imobiliar, iar ulterior achizitiei constata ca aceasta nu corespunde din punct de vedere tehnic cerintelor lor, o pot schimba, guvernantii au fost obligati sa aduca noi completari. Astfel Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care restabileste echilibrul de pe piata intre dezvoltatori[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.