Yandex.Metrica

Cum se tranzacționează locuințele în această perioadă

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

“Nu vom avea un trend crescător de primăvară, așa cum am avut în fiecare an”, a declarat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

El consideră că prețurile de vânzare vor avea o scădere, însă nu va fi bruscă, așa cum au avut la criza de acum un deceniu. Acest lucru se datoreaza faptului ca în perioada crizei financiare anterioare, existau mai multe locuințe pe piață decât cumpărători cu lichidități, însă astăzi cererea de locuințe depășește oferta și instituțiile financiare dispun de considerabile rezerve de lichidități.

Va fi o perioadă de incertitudine, cu multe schimbări chiar și de la o zi la alta. Unele segmente de clienți vor fi afectate mai mult decât celelalte; în principal s-a resimțit o încetinire în piața de spații comerciale și de birouri, pe când segmentul chiriilor a fost ceva mai puțin afectat.

Pe segmentul vânzărilor rezidențiale, unii proprietari vor decide să-și retragă ofertele de pe piață, pe când alții vor profita și prețurile vor avea o dinamică descendentă, sub presiunea cumpărătorilor.

Numărul de vizionări va scădea semnificativ, și se vor muta în mediile online, care oferă mai multă permisivitate în această perioadă. Pe de alta parte, acest lucru e o oportunitate pentru viitorii cumpărători, care pot sa exploreze virtual potențialele achiziții, limitându-și astfel expunerea personală.

Dezavantajul este că durata de închidere a cererilor va crește în această perioada, atât datorită restricțiilor specifice, cât și anumitor piedici instituționale legate de acestea. Unii cumpărători vor rămâne în expectativă, prelungindu-și astfel intenția de achizitie, urmărind evoluția prețurilor și încercând să speculeze posibile scaderi.

Pe de alta parte, instituțiile financiare își continua operațiunile în mediul online, deci se pot achita avansuri și chiar accesa finanțări în aceasta perioada. 

Anumite servicii, cum ar fi evaluările, ori obținerea anumitor acte, vor fi într-adevăr afectate și va trebui să se identifice o soluție instituțională pentru a continua proiectele, chiar și în actualele condiții. Totuși, interesul cumpărătorilor nu va dispărea, ci doar se va adapta și conforma restricțiilor acestei perioade.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 1 an 0 Comentarii

Sfaturi pentru cumpărătorii de locuințe în această primăvară

Câteva săptămâni pot face o diferență semnificativă în procesul de achiziționare al unei locuințe! Anul 2020 a început pe o notă plină de speranță, conform Indicelui Blitz, previzionând un lung trend de creștere moderată a pieței de imobiliare, cu mici variații locale în funcție de cartier și tip de locuință, și se părea că singurele obstacole erau viteza de intrare[...]

Citeste mai mult
coming back soon