Yandex.Metrica

Cum se prezinta viitorul pietei imobiliare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara din Romania nu poate fi descrisa decat apeland la variabile. Dinamica tranzactionala este instabila si imprevizibila. Acest sector problematic si delicat trece de la o extrema la alta mai iute decat ai zice peste. Iata motivele pentru care etichetele sau judecatile de valoare sunt, in acest moment tulbure al istoriei noastre, complet inoperante.

Analistii pietei imobiliare faceau, acum cativa ani, predictii mai mult decat optimiste, sustinand sus si tare ca lucrurile merg struna si ca nimic nu poate impiedica evolutia fulminanta a acestui sector.

Evenimentele recente au modificat, insa, optica jucatorilor de pe piata, pesimismul devenind moneda curenta.

Acestea fiind spuse, remarcam faptul ca nu putini consultanti imobiliari considera ca 2012-le va aduce modificari nesemnificative ale pretului apartamentelor:

„Independent de potentialul enorm pe care il are piata din Romania si mai cu seama piata din Bucuresti, este dificil sa vorbim de o crestere a numarului de tranzactii, nemaivorbind de preturi, in viitorul apropiat“, spun reprezentantii Jones Lang LaSalle.

Specialistii de la Colliers International, in ton cu pesimismul general, sustin ca 2012-le va fi unul al evenimentelor de prea putina relevanta. Cu alte cuvinte, pretul apartamentelor, la nivel national, va ramane relativ neschimbat. De aceeasi parere este si Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.

In acest context de trista expectativa, cei de la DTZ Echinox par a fi singurii convinsi ca viitorul pietei imobiliare va fi unul pozitiv.

Intr-un scenariu pesimist insa, in 2011 va continua trendul descendent al pietei, pentru ca abia in 2012 sa apara primele semne de stabilizare, iar cresterea sa urmeze in 2013-2014“, afirma Bogdan Sergentu, seful departamentului Evaluari si Consultanta DTZ.

Inainte de a incheia aceasta succinta incursiune in opiniile de fond ale celor mai pertinente companii de consultanta imobiliara din Romania, merita remarcat faptul ca cei de la DTZ Echinox sunt de parere ca apatamentele, atat cele noi, cat si cele vechi, se vor scumpi, in 2012, cu nu mai putin de 5%.

Sursa: Adevarul
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Se anunta zile bune pentru piata de retail din Romania

Cel mai recent studiu de piata DTZ Fair Value Index arata ca Romania a iesit din conul de umbra si a redevenit atractiva pentru investitorii de peste granite. Trebuie, insa, remarcat faptul ca aceasta revenire a tarii noastre pe radarul dezvoltatorilor imobiliari este in directa si exclusiva legatura cu segmentul de retail. La nivel european, piata imobiliara a inregistrat, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Implicarea statului in treburile pietei imobiliare este nociva

Dupa o scurta si irelevanta pauza, specialistii pietei imobiliare isi reiau activitatea de subminare a oficialilor guvernamentali. Astfel, eminentele cenusii ale acestui sector instabil revin pe scena publica incercand sa ne explice in ce masura implicarea statului in treburile imobiliare este inoperanta si chiar nociva. Conform declaratiilor vechi si nu foarte vechi, cei care ne conduc ar trebui sa permita[...]

Citeste mai mult
coming back soon