Yandex.Metrica

Cum sa-ti pastrezi chiriasii mai mult timp?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Atunci cand iti inchiriezi locuinta, tu si majoritatea proprietarilor urmariti sa faceti o afacere buna iar acest lucru se traduce in:
-o chirie buna, la nivelul asteptarilor;
-un contract pe minim un an, cu clauze bine subliniate;
-chiriasi conform “tiparului” prestabilit.

Este important sa-ti pastrezi chiriasii o perioada indelungata?

Anul imobiliar in domeniul chiriilor de locuinte se pliaza in general peste anul universitar, existand astfel riscul de a pierde 1-2 chirii pe an, pe perioada vacantei. Pe de alta parte insa, proprietarii pot castiga mai mult in toamna anului, tinand pasul cu trendul crescator al preturilor chiriilor de locuinte, recuperand astfel “pierderile” din vara.

In acest mod se fac strategiile si jocurile in cel mai dinamic sector al pietei imobiliare, chiriile de locuinte. Noi va recomandam sa va inchiriati locuintele pe termen lung, optand astfel pentru un castig sigur si moderat, mai ales in conditiile de pe piata, cand accesul la credite este foarte dificil si, deci, posibilitatile reduse pentru chiriasii tai sa devina proprietari in viitorul apropiat. Astfel iti poti pastra chiriasii si dupa ce acestia isi termina studiile!

Cum sa pastrezi o relatie indelungata si corecta proprietar-chirias?

– in primul rand ofera-le chiriasilor tai cele mai bune conditii de locuit. In afara de o locuinta mobilata si utilata, este de datoria ta sa rezolvi probleme legate de instalatiile sanitare si electrice. De asemenea asigura-le acces la toate facilitatile: tv, internet, telefonie, etc.

– iti recomandam sa stabilesti ca facturile de intretinere, gaz, curent, tv, sa le platesti tu iar chiriasii in ziua de plata a chiriei, impreuna cu aceasta sa-ti plateasca si costurile pentru aceste utilitati. Eviti astfel situatii neplacute ca facturi restante pe mai multe luni. Sistemul functioneaza cu succes in tarile dezvoltate unde aceste cheltuieli sunt cuprinse in pretul chiriei lunare.

– nu fa presiuni asupra chiriasilor, daca vezi ca au crescut chiriile de pe piata iar tu inchiriezi la preturile de acum un an! Cuantumul chiriei lunare precum si renegocieri ulterioare sunt prevazute in contractul de inchiriere. Numai la datele stabilite in contract poti sa intervii, in deplin acord cu partenerii chiriasi, asupra conditiilor de inchiriere.

– asigura-le chiriasilor intimitatea de care au nevoie. Nu-i vizita neanuntat si nu fa verificari excesive. Pentru a ramane o perioada mai lunga in locuinta ta, chiriasul trebuie sa aiba senzatia ca este acasa.

– rezolva orice problema care nu intra in sarcina chiriasilor tai, de exemplu probleme cu vecinii galagiosi. De asemenea, nu uita sa aduci imbunatatiri locuintei tale- izolatie termica, microcentrala proprie sau finisaje interioare.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon