Yandex.Metrica

Cum sa-ti controlezi emotiile atunci cand vrei sa negociezi un pret mai bun?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cand te afli in faza negocierii pretului locuintei mult visate, trebuie sa-ti pastrezi emotiile sub control si sa nu uiti care este obiectivul principal: acela de a plati mai putin!

Asa cum v-am spus si in trecut, cumpararea unei case presupune, de cele mai multe ori, un conflict intre latura emotionala si cea rationala a unui individ. Daca partea emotionala ar trebui sa influenteze decizia de a face primul pas spre cumparare, partea rationala intervine in cadrul negocierilor. Negocierea nu este in nici intr-un caz o chestiune emotionala! Un consilier imobiliar te poate ajuta in acest demers, oferindu-ti sfaturi, insa tu esti cel care ia decizia finala.

Mai jos iti prezentam 4 sfaturi pentru a negocia cel mai bun pret pentru o locuinta:

1. Pune intrebari agentului imobiliar despre situatia vanzatorului. Este el presat de timp? A dat un avans pentru o locuinta noua si se apropie termenul limita? Oferta este pe piata de foarte mult timp? Au fost alti cumparatori interesati? Trebuie sa ai toate raspunsurile la aceste intrebari inainte de a face o prima oferta vanzatorului. Altfel ai putea porni de la un prag superior decat minimul acceptat si nu doresti acest lucru!

2. Evita situatiile neprevazute. Nu te va ajuta deloc in negociere faptul ca ii comunici vanzatorului ca esti conditionat de vanzarea locuintei actuale. La fel, nu te va ajuta, sa nu ai un credit pre-aprobat. Toate aceste aspecte iti vor oferi siguranta de care ai nevoie in procesul de negociere.

3. Stapaneste-ti emotiile. Pana la urma, cumpararea unei case este o afacere si, tratata astfel, te poate ajuta sa negociezi un pret cat mai bun. Fii echilibrat, studiaza cu atentie fiecare miscare a vanzatorului, fiecare deschidere a sa spre incheierea afacerii, si foloseste aceste aspecte in cadrul negocierii. De asemenea, atunci cand este nevoie sa faci o concesie, nu uita sa ceri una in schimb!

4. Fa cea mai buna oferta astfel incat concurenta sa nu-ti incurce planurile. Esti convins ca o locuinta buna, nu duce lipsa de clienti. De aceea trebuie sa actionezi! A face o oferta buna nu inseamna neaparat a face cea mai buna oferta. Poate sa insemne o oferta ferma, poate sa insemne o oferta in cele mai bune conditii de plata, poate sa insemne o oferta in cel mai scurt timp atunci cand vanzatorul are nevoie urgenta de bani.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Manualul vanzatorului. Etapa 5: Receptionarea ofertelor si negocierea

Gata cu joaca, incepe jocul! Strategii, arme, tehnici de lupta, toate pentru a castiga razboiul nervilor-negocierea! Ai nevoie de ajutor? Consilierul tau imobiliar iti este aliat indiferent daca te reprezinta exclusiv in cadrul tranzactiei sau daca reprezinta ambele parti. Esti tentat sa spui ca, fiind in situatia de a reprezenta ambele parti, consilierul imobiliar se afla intr-un conflict de interese.[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Negocierea pretului in 3 etape!

Etapa de negociere este cea mai tehnica etapa in procesul de cumparare a unei locuinte. Acum au loc "razboaie psihologice", se pun in joc strategii, se apeleaza la trucuri, astfel incat la final "castigatorul" sa obtina ceea ce si-a dorit inca de la inceput: cel mai bun pret. De regula negocierea se desfasoara in sensul scaderii pretului cerut de catre[...]

Citeste mai mult