Yandex.Metrica

Cum sa scapi de furnizorii de utilitati

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Bravii cetateni romani cu afinitati pentru subversiune sunt informati ca dezvoltatorul Impact a lansat, impreuna cu Destiny Wheel, un sistem integrat de solutii de ultima ora de alimentare cu apa, canal, incalzire si energie electrica. Cu alte cuvinte, cei care nu mai vor sa plateasca sume deloc neglijabile diversilor furnizori de pe piata locala au sansa de a-si transforma casele in unitati completamente autosuficiente.

Conceptul, numit Active Homes, are la baza utilizarea energiei alternative si nu include constructia efectiva a locuintei. Costul implementarii sistemului propus de Dan Ioan Popp pleaca de la 13.000 de euro, in cazul asocierilor, si ajunge la 23.760 de euro, in conditiile in care sistemul clasic de racordare la utilitatile publice ar costa aproximativ 16.500 euro.

In ciuda faptului ca investitia nu este deloc modica, cei din spatele proiectului sustin ca economiile pe care le implica pe termen lung sunt considerabile.

Casele noastre nu sunt atat de inteligente cum ar trebui sa fie, cum este un telefon sau un iPad, de exemplu. Investitia costa mai mult, dar lunar costul de operare este de doua, trei ori mai mic. Estimez ca, pana la sfarsitul acestui an, vom vinde circa 20 de sisteme in arealul Bucuresti. Chiar si pentru 20 de oameni merita sa iti bati capul daca e tare. Pe noi ne intereseaza sa fim printre primii care propun pietei astfel de sisteme“, a declarat Popp, presedintele Impact.

Iata ce implica acest sistem de solutii “subversive”:

Alimentarea cu apa potabila se face printr-un put forat la o adâncime de 60 m, iar o pompa submersibila cu un consum redus de energie (0,37 Kw) asigura automatizat presiunea apei in casa.

Apa calda este obtinuta ca urmare a trecerii printr-un boiler cu termostat si cu schimbator de caldura, iar temperatura agentului termic produs este ridicata de panourile solare amplasate pe acoperisul locuintei.

Apele uzate sunt colectate intr-un sistem de canalizare local, directionat catre o mini statie de epurare care foloseste tehnologia cu namol activ si este dotata cu un minicomputer care controleaza cantitatea de apa, timpul de decantare si cantitatea de namol de recirculare.

Energia electrica este produsa de panouri fotovoltaice, care produc curent electric la tensiune redusa. Acesta este stocat in baterii de acumulatori, iar apoi, prin intermediul unui invertor, este introdus in instalatia electriac a gospodariei la o tensiune de 220V.

Panourile fotovoltaice sunt amplasate cu expunere spre sud si inclinatie intre 35 si 50 de grade pe acoperisul locuintei si produc o cantitate medie anuala de aproximativ 900 Wh/zi, intr-o locatie fara obstacole precum copacii, cladirile sau formele de relief inalte.

Soluţia aleasa pentru incalzirea locuintei este o centrala termica ce foloseste drept combustibil peletii, un material ecologic ieftin, obtinut prin comprimarea de resturi lemnoase.

Alimentarea centralei termice se face dintr-un rezervor incorporat de 20 kg, care asigura automatizat confortul termic in locuinta pentru o perioada de minim 36 de ore.

Pentru gatit, se foloseste o plita electrica de 600 W, dar puterea poate fi extinsa simultan cu cresterea numarului de panouri solare si baterii.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii din mediul rural investesc in renovari

In conditiile in care economia este la pamant iar piata imobiliara este mult prea instabila si imprevizibila pentru gusturile cetatenilor romani, nu este de mirare faptul ca cei multi si prost remunerati renunta la visele de improprietarire si isi fac planuri de reconditionare a locuintelor pe care deja le poseda. Potrivit unui studiu realizat de BCR Banca pentru Locuinte, aproximativ[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata chiriilor si "economia" subterana

Conform ultimelor studii de piata a Institutului National de Statistica, aproximativ 300.000 de unitati locative din tara sunt inchiriate cu acte in regula, proprietarii platind, astfel, taxele si impozitele pe venit aferente acestor tocmeli. Cu toate acestea, suntem informati ca numarul neoficial al locuintelor inchiriate depaseste 1,25 milioane de unitati, ceea ce inseamna venituri nedeclarate de circa 4,5 miliarde euro[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.