Yandex.Metrica

Cum sa devii proprietar in doar 7 pasi?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sa cumperi o locuinta este, cu siguranta, cea mai importanta achizitie din viata ta. Pornind de la acest aspect, teama de a nu da gres este explicabila. Un pas gresit te poate intoarce la cei anteriori, iar in cazuri extreme, te poate ruina. De aceea iti oferim un ghid pe care, parcurgandu-l, iti vei indeplini visul in cel mai scurt timp si in conditii de maxima siguranta.

1. Stabileste sursa de finantare.
Aici sunt mai multe aspecte de luat in calcul. In primul rand, daca dispui de toti banii necesari achizitiei, nu mai este nicio problema, trecem direct la pasii urmatori. Daca, insa, e vorba de credit bancar, apeleaza cu incredere la un broker de credite. Vei scuti timp pretios si vei primi cele mai bune variante de creditare. Pe de alta parte, inainte sa iei decizia finala, gandeste-te si la urmatoarele aspecte: jobul, locatia jobului(daca trebuie sau nu sa pleci in viitor din localitate), educatia copiilor. Imagineaza-ti ca achizitie unei locuinte prin credit este ca un maraton. Trebuie sa ai forte pentru toti cei 42 de kilometri daca vrei sa ajungi la linia de sosire.

2. Stabileste echipa cu care vei lucra si incheie parteneriate: agentul imobiliar, brokerul de credite, avocatul, notarul, toti fac parte din echipa ta.

3. Costurile achizitiei. Pe langa pretul de vanzare al apartamentului, exista si costuri adiacente: taxele notariale, comisionul agentului imobiliar, cheltuieli de amenajare si utilare a noii locuinte.

4. Alege zona. Fiecare dintre noi are preferinte pentru o anumita zona, iar acest lucru deriva din obisnuinta(daca am copilarit in zona respectiva), din recomandari(daca prietenii nostri locuiesc in zona vizata), sau pur si simplu din tendintele pietei(un cartier nou). Cand alegi zona poti sa tii cont de toate aceste aspecte, dar nu uita si de cele personale: distanta fata de locul de munca, facilitatile zonei, distanta fata de gradinite/scoli, accesul la mijloace de transport, etc.

5. Alege tipul de locuinta. Ce preferi, o locuinta mai mare, intr-o zona mai putin potrivita? Sau o locuinta mai mica intr-o zona de exceptie. Pana la urma este un compromis pe care v-a trebui sa-l faci, iar alegerea este numai a ta.

6. Studiaza detaliile tehnice ale ofertelor vizionate. Dispunerea camerelor, compartimentarile, orientarea ferestrelor in functie de punctele cardinale, finisaje, reparatii de facut, etc.

7. Fa pasul cel mare, atunci cand toate aspectele enumerate mai sus se directioneaza catre o singura locuinta. Aceea este casa ta!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Dilema vanzatorului de locuinte: sa vand acum si apoi sa cumpar sau sa gasesc o noua locuinta si apoi sa vand?

Aceasta este, probabil, cea mai veche dilema din lumea imobiliara. Poti primi diverse argumente pro si contra, unele chiar impotriva intereselor tale sau stilului tau de viata. Totul se invarte in jurul sigurantei! Vanzatorul vrea sa fie sigur ca nu face o miscare gresita si incepe sa caute o locuinta noua si sa inceapa demersurile pentru achizitionarea ei. "Daca vand[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

6 intrebari inainte de cumpararea unei locuinte!

Cumpararea unei locuinte reprezinta, asa cum ti-am spus de atatea ori, cea mai importanta achizitie din viata ta. Astfel, intrebarile si temerile tale sunt justificate, iar tensiunea si stresul, fac parte integranta din procesul de cumparare. Stiai ca poti sa atenuezi din tot acest consum nervos pana la eliminarea sa totala? Cum? Pregatindu-te dinainte. Si pentru aceasta am identificat sase[...]

Citeste mai mult
coming back soon