Yandex.Metrica

Cum s-au prezentat companiile de consultanta imobiliara in 2010

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asa cum era de asteptat, criza economica a lovit fara descriminare in companiile de consultanta si intermediere imobiliara, reconfigurand, astfel, o piata aparent sedimentata si controlata in mod inechivoc de branduri de calibru international.

Avand in vedere ca 2010-le a fost un an al pierderilor financiare deloc neglijabile, unele companii ajungand si la 40% din cifra de afaceri, faptul ca DTZ Echinox si Colliers International au scapat basma curata pare cu atat mai inexplicabil.

CB Richard Ellis, ocupantul locului 2 în topul celor mai mari agenţii imobiliare din 2009, cu o cifra de afaceri de 13,6 milioane de lei, a publicat doar rezultate partiale, clasandu-se din acest motiv pe poziţia 8 in top 10 al celor mai mari companii de profil.

Dupa un an 2009 dezastruos pentru Colliers, generat de plecarea unor manageri competenti dar si de desfiintarea de­par­tamentului rezidential, subsi­dia­ra companiei americane din Ro­ma­nia a reusit, in 2010, sa revina pe po­zitia 1, raportand cea mai mare cifra de afaceri (15,1 milioane de lei) din sector, potrivit datelor Ministerului Fi­nan­telor Publice (MFP).

In 2009, re­culul Colliers International a in­semnat pierderi de peste 3 milioane de lei si o cifra de afaceri de 11,9 mi­li­oane de lei, compania ocupand lo­cul 3 in topul celor mai mari consultanti imobiliari.

Performanta Col­liers nu a fost singulara, in perioada 2009-2010 compania DTZ Echinox sufland permanent in ceafa competitorului sau. Astfel, in 2009 DTZ Echi­nox a avut afaceri de 10,5 milioane de lei, fiind totodată singura firma din top 5 care nu a inregistrat pier­deri. Un an mai tarziu, afacerile DTZ au ajuns la 11,5 milioane de lei, iar profitul la 0,64 milioane de lei.

Pe locurile 3 şi 4 s-au plasat Jones Lang LaSalle si Cushman & Wake­field, care au raportat comprimari ale cifrelor de afaceri de 23,6%, res­pectiv 53%.

O alta surpriza a clasamentului este ocupantul locului 5 – Prime Pro­perty Advisers (The Advisers).

Infi­intata de fostii manageri ai Colliers International, compania a reusit in al doilea an de la infiintare (2010) sa puna pe picioare cea mai profitabila afacere in segmentul consultantei pentru clientela corporate .

Sursa: Saptamana Financiara

Echipa BLITZ Imobiliare – agentie imobiliara

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Raport BNR: Piata imobiliara si-a pierdut din relevanta macroeconomica

Conform ultimului raport BNR privind Riscurile Financiare ale Romaniei, companiile din sectorul imobiliar au inregistrat, in ultima perioada, o scadere a relevenatei in contextul economiei nationale, pastrandu-si, in schimb, statutul pe piata creditarii bancare. Avand in vedere ca pierderile inregistrate se ridica la suma de 1,7 miliarde lei, analistii BNR ne informeaza ca piata imobiliara va iesi din criza intr-un[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Criza economica a trecut piata constructiilor prin "foc si sabie"

Criza economica a lovit in stanga si-n dreapta fara discriminare, insa unul dintre sectoarele cele mai afectate a fost cel al constructiilor. Companiile nascute in perioada pre-recesiune au decedat primele, iar companiile vechi si cu un capital solid in spate au picat, in ciuda portofoliilor substantiale, ca mustele. Piata imobiliara este fluctuanta si imprevizibila chiar si in perioadele de relativa[...]

Citeste mai mult
coming back soon