Yandex.Metrica

Cum poti obtine o locuinta de la fondul imobiliar de stat?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Primaria Cluj-Napoca a emis un anunt conform caruia, cetatenii interesati de o locuinta in regim ANL sau de o locuinta sociala, pot solicita acest lucru pana pe 31 decembrie 2012, pentru stabilirea listei de prioritati pentru 2013. De asemenea formularele de solicitare s-au modificat.

Care sunt criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a primi o locuinta sociala sau prin programul ANL?

Criterii de baza

1. Solicitantul sa aiba B.I./C.I. de Cluj-Napoca.
2. Solicitantul si membrii familiei de gradul 1 ai acestuia care locuiesc impreuna, nu trebuie sa detina sau sa fi detinut si sa fi instrainat o locuinta proprietate personala sau o cota parte din suprafata utila a unei locuinte, mai mare de 18 mp., pe teritoriul Romaniei, dupa 01.01.1990.
3. Solicitantul si membrii familiei de grd. I ai acestuia, care locuiesc impreuna, sa nu detina, sa nu fi detinut si sa nu fi instrainat o suprafata de teren mai mare de 150 mp. pe teritoriul Romaniei, dupa 01.01.1990.
4. Daca, la momentul incheierii contractului de inchiriere sau a procesului-verbal de predare-primire al locuintei, solicitantului si membrilor familiei de grd. I ai acestuia, care locuiesc impreuna, care nu mai indeplinesc criteriile de baza de mai sus, li se va anula repartitia de locuinta.
5. La data incheierii contractului de inchiriere, solicitantul si membrii familiei de grd. I ai acestuia, care locuiesc impreuna, va prezenta o declaratie notariala, nu mai veche de trei zile, care sa ateste respectarea criteriilor de baza pentru toti membrii familiei care urmeaza a fi inclusi in contractul de inchiriere.

Criterii eliminatorii

1. Solicitantii care ocupa sau au ocupat abuziv o locuinta din fondul locativ de stat, sau care au fost evacuati pentru neplata cheltuielilor cu titlu de chirie/ intretinere, nu vor fi trecuti in lista de prioritati.
2. Solicitantii care din diferite motive au refuzat o repartitie a unei locuinte pierd dreptul de a beneficia de o alta repartitie a unei locuinte pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Atentie! Nu pot beneficia de locuinta din fondul locativ de stat:

– persoanele care nu pot face dovada unui venit permanent, in vederea achitarii chiriei lunare si a cheltuielilor de intretinere a locuintei;
– persoanele care nu au un loc de munca si nu pot face dovada inregistrarii la A.J.O.F.M.(Agentia Judeteana pentru Ocuparea Locurilor de Munca), respectiv a includerii intr-un program de reconversie profesionala, prin adeverinte eliberate de institutiile abilitate.

Sursa: www.primariaclujnapoca.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 3 Comentarii

Pot accesa programul Prima Casa pentru constructie casa pe un teren achizitionat prin credit ipotecar aflat in derulare?

In situatia in care doriti sa construiti o locuinta pe terenul achizitionat prin intermediul creditului ipotecar aflat in derulare, cel mai probabil va fi necesar sa aveti in prealabil acordul bancii care a finantat achizitionarea terenului. Pentru a obtine creditul Prima Casa, este necesar, in primul rand, sa indepliniti conditiile programului, si anume: - Pot contracta un credit Prima Casa[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: Daca am in derulare un credit de nevoi personale pot lua un credit Prima Casa?

Ce faci atunci cand ai un credit de nevoi personale si vrei sa-ti cumperi o locuinta noua prin programul Prima Casa? Este posibil acest lucru? Specialistii de la eFin.ro va ofera raspunsul pe care-l asteptati: da, este posibil, respectand conditiile de acordare a creditului Prima Casa. Bancile calculeaza bonitatea solicitantului astfel: din veniturile nete sunt scazute cheltuielile de subzistenta, dupa[...]

Citeste mai mult
coming back soon