Yandex.Metrica

Cum poti moderniza o locuinta cumparata prin programul Prima Casa?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Daca ai cumparat o locuinta prin programul Prima Casa, esti in sfarsit fericit, dar ai o problema: este foarte greu sa aduci apartamentului cumparat noi imbunatatiri. De aceea iti recomandam sa te gandesti la toate aspectele inainte de a face aceasta achizitie.

Sa vedem despre ce este vorba. Specialistii de la www.conso.ro, au fost intrebati de catre unul dintre beneficiarii programului guvernamental Prima Casa, prin care, respectiva persoana se interesa daca poate refinanta un credit Prima Casa pentru a aduce locuintei cumparate noi imbunatatiri. Intrebarea a fost foarte interesanta si, drept urmare, va oferim mai jos toate detaliile.

“Clientii care au in derulare credite Prima Casa pot obtine imprumuturi bancare suplimentare pentru modernizarea locuintei doar sub forma unui credit de nevoi personale”, a precizat Marius Serban, senior editor www.conso.ro.

Pana aici pare a nu fi nicio problema. Daca analizam insa in detaliu, vedem ca, in realitate exista probleme, si nu sunt mici deloc. Faptul ca ai in derulare un credit, limiteaza accesul tau la alte credite, din perspectiva calificarii pentru acestea. Daca vrei sa accesezi de exemplu un credit de nevoi personale, esti obligat sa accesezi unul care nu presupune ipoteca pentru ca programul Prima Casa, presupune un credit garantat de stat, iar cei care beneficiaza de acesta au obligatia de a nu greva de sarcini imobilul achizitionat. Drept urmare, singura varianta ar fi un credit de nevoi personale, fara ipoteca, dar pentru a te califica, trebuie sa ai venituri lunare consistente. De asemenea, trebuie sa stii ca aceste credite sunt destul de scumpe, iar perioada de creditare este in general mica( pana in 5 ani).

Si vestile rele nu se opresc aici. Daca admiti ca ai facut o greseala cumparand un apartament care nu corespunde din punct de vedere al finisajelor, afla ca nu poti nici sa-l vinzi pentru a-ti indrepta greseala. Regulile programului Prima Casa iti interzic instrainarea locuintei cumparate timp de 5 ani!

Drept urmare, gandeste-te de doua ori si cumpara o data!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: Daca am in derulare un credit de nevoi personale pot lua un credit Prima Casa?

Ce faci atunci cand ai un credit de nevoi personale si vrei sa-ti cumperi o locuinta noua prin programul Prima Casa? Este posibil acest lucru? Specialistii de la eFin.ro va ofera raspunsul pe care-l asteptati: da, este posibil, respectand conditiile de acordare a creditului Prima Casa. Bancile calculeaza bonitatea solicitantului astfel: din veniturile nete sunt scazute cheltuielile de subzistenta, dupa[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa 5, va fi sau nu va fi?

Aceasta este intrebarea ce sta pe buzele tuturor: cumparatori, bancheri, agentii imobiliare. Ce se va intampla dupa cu programul Prima Casa in 2013? Sunt foarte multi oameni care-si doresc o locuinta, dar care, pana in prezent, desi au trecut 3 etape din Prima Casa si urmeaza sa se incheie si a patra, inca nu au accesat acest tip de credit.[...]

Citeste mai mult