Yandex.Metrica

Cum pot chiriasii cladirilor de birouri sa economiseasca o jumatate de milion de euro anual?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chiriasii cladirilor de birouri din afara capitalei pot economisi pana la 500.000 de euro pe an, conform unui studiu realizat de Colliers International Romania.

Companiile care detin cladiri de birouri clasa A de eficienta energetica si care au si un certificat “verde”, pot obtine din partea autoritatilor locale reduceri semnificative la plata taxelor de proprietate. Startul s-a dat la Cluj, unde Consiliiul Local a adoptat o preducere pala la un minim de 0,25% a acestei taxe.

“Cluj-Napoca a fost primul municipiu din Romania care a adoptat masuri concrete de incurajare a dezvoltarii sustenabile, oferind un exemplu pozitiv la nivelul intregii tari si atragand atentia asupra nevoii de politici guvernamentale care sa stimuleze eficienta energetica si dezvoltarea de cladiri verzi. Dincolo de beneficiul imediat oferit de o eventuala reducere a taxei de proprietate, cladirile verzi prezinta o serie de avantaje atat pentru chiriasi- costuri mai mici cu utilitatile, un mediu de lucru mai sanatos si mai productiv, imagine corporativa imbunatatita- cat si pentru proprietari- posibilitatea de a incasa chirii mai mari, o valoare mai mare a cladirii pe piata, rate de ocupare ridicata si promovare gratuita”, a declarat Stefania Baldovinescu, director al departamentului de Property Management in cadul Colliers.

Beneficiile sunt, asa cum am vazut mai sus, pentru ambele parti. Ce castiga chiriasii din punct de vedere financiar?

Taxa de proprietate este cuprinsa in service charge, care, variaza intre 2,5 si 4,5 euro pe luna. Ponderea acestei taxe este de pana la 50% din service charge.

O taxa de proprietate redusa pe modelul celei de la Cluj, aduce eonomii pentru chiriasi, cuprinse intre 5,25 si 10,5 euro pe metru patrat anual. Si cum stocul de spatii de birouri de clasa A din Cluj este in prezent de 46.000 de metri patrati, matematica ne arata o economie de jumatate de milion de euro pe an!

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii scapa, in sfarsit, de supraimpozitare

Se prea poate ca oficialii guvernamentali sa-si fi vazut, in lumina nemultumirii generale si a violentei colective latente, pierzania iminenta. Sau poate si-au dat seama ca solutiile de criza se pot aplica eficient intr-o tara cu resurse mai consistente si cu o populatie mai prospera. Oricare va fi fost motivul, respectivii oficiali inspaimantati de furia poporului au decis in unanimitate[...]

Citeste mai mult
Acum 11 luni 0 Comentarii

Cătălin Priscorniță, liderul anului în imobiliare în România, Blitz cea mai puternică agenție imobiliară din Cluj-Napoca a 5-a oară consecutiv!

Blitz a câștigat două prestigioase premii la ediția 2020 a Galei Profesioniștilor în Imobiliare, eveniment organizat an de an de Clubul Profesioniștilor în Imobiliare și dedicat recunoașterii meritelor și premierii realizărilor în acest domeniu de activitate. În acest an, datorită restricțiilor specifice ale perioadei, evenimentul s-a desfășurat în premieră, integral online. În cadrul fiecărei secțiuni, juriul a cuprins personalități relevante[...]

Citeste mai mult
coming back soon