Yandex.Metrica

Cum pot chiriasii cladirilor de birouri sa economiseasca o jumatate de milion de euro anual?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Chiriasii cladirilor de birouri din afara capitalei pot economisi pana la 500.000 de euro pe an, conform unui studiu realizat de Colliers International Romania.

Companiile care detin cladiri de birouri clasa A de eficienta energetica si care au si un certificat “verde”, pot obtine din partea autoritatilor locale reduceri semnificative la plata taxelor de proprietate. Startul s-a dat la Cluj, unde Consiliiul Local a adoptat o preducere pala la un minim de 0,25% a acestei taxe.

“Cluj-Napoca a fost primul municipiu din Romania care a adoptat masuri concrete de incurajare a dezvoltarii sustenabile, oferind un exemplu pozitiv la nivelul intregii tari si atragand atentia asupra nevoii de politici guvernamentale care sa stimuleze eficienta energetica si dezvoltarea de cladiri verzi. Dincolo de beneficiul imediat oferit de o eventuala reducere a taxei de proprietate, cladirile verzi prezinta o serie de avantaje atat pentru chiriasi- costuri mai mici cu utilitatile, un mediu de lucru mai sanatos si mai productiv, imagine corporativa imbunatatita- cat si pentru proprietari- posibilitatea de a incasa chirii mai mari, o valoare mai mare a cladirii pe piata, rate de ocupare ridicata si promovare gratuita”, a declarat Stefania Baldovinescu, director al departamentului de Property Management in cadul Colliers.

Beneficiile sunt, asa cum am vazut mai sus, pentru ambele parti. Ce castiga chiriasii din punct de vedere financiar?

Taxa de proprietate este cuprinsa in service charge, care, variaza intre 2,5 si 4,5 euro pe luna. Ponderea acestei taxe este de pana la 50% din service charge.

O taxa de proprietate redusa pe modelul celei de la Cluj, aduce eonomii pentru chiriasi, cuprinse intre 5,25 si 10,5 euro pe metru patrat anual. Si cum stocul de spatii de birouri de clasa A din Cluj este in prezent de 46.000 de metri patrati, matematica ne arata o economie de jumatate de milion de euro pe an!

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata terenurilor este problematica si contradictorie

Conform indicelui imobiliar realizat de compania de evaluare Darian, preturile terenurilor, la nivel national, au scazut, in primul semestru al acestui an, cu aproximativ 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si cu 7% fata de a doua perioada a anului 2010. In Bucuresti, preturile au scazut cu aproximativ 15% in semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii scapa, in sfarsit, de supraimpozitare

Se prea poate ca oficialii guvernamentali sa-si fi vazut, in lumina nemultumirii generale si a violentei colective latente, pierzania iminenta. Sau poate si-au dat seama ca solutiile de criza se pot aplica eficient intr-o tara cu resurse mai consistente si cu o populatie mai prospera. Oricare va fi fost motivul, respectivii oficiali inspaimantati de furia poporului au decis in unanimitate[...]

Citeste mai mult
Acum 10 luni 0 Comentarii

Spațiile de birouri din Cluj-Napoca: generoase, moderne și piață ofertantă. Vezi care sunt cererile chiriașilor și prețul mediu pe oraș.

Clădirile și alte tipuri de spații pentru birouri din Cluj-Napoca sunt din ce în ce mai numeroase. Imobilele construite recent cu acest scop prezintă o serie de avantaje pe care cele dezvoltate în trecut poate nu le dețin. Cu toate acestea, mulți proprietari de afaceri preferă să închirieze și case pentru desfășurarea activității de birou. La fel ca în cazul[...]

Citeste mai mult