Yandex.Metrica

Cum iti pregatesti locuinta pentru “sezonul chiriilor”?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem la doar cativa pasi de startul “sezonului chiriilor”, asa cum este denumita perioada septembrie-octombrie in sectorul imobiliar. Este o denumire legitima, avand in vedere ca procentul chiriasilor studenti este covarsitor: 80% dupa analizele specialistilor.

Cererea ridicata din aceasta perioada aduce proprietarii de locuinte intr-o pozitie privilegiata pe piata imobiliara iar unii dintre acestia nu sunt dispusi la foarte multe concesii. Cu atat mai mult, cand vine vorba de calitatea locuintelor pe care le inchiriaza, unde nu sunt dispusi sa investeasca foarte mult, bazandu-se pe automutumirea clientilor, in cea mai mare parte studenti(asa cum am aratat mai sus). Imaturitatea actorilor din piata in cadrul acestui sector, proprietari si chiriasi laolata, a facut ca in timp sa se perpetueze o “regula”: proprietarii ofera conditii de baza iar chiriasii se multumesc cu ce primesc.

Pentru a avea chiriasi de calitate, pentru o relatie de castig-castig, pe termen lung, cu chiriasii tai iti recomandam sa urmezi pasii de mai jos:

1. Ofera conditii standard, nu basic. Peste vara este nevoie de o igienizare a locuintei tale, care sa cuprinda, printre altele, un var proaspat pe pereti, reparatii la instalatiile de apa si electrice, reparatii sau inlocuiri de obiecte de mobilier, curatenie generala, reinnoirea contractelor cu furnizorii de cablu si internet. Ofera chiriasilor tai, o locuinta in care ti-ar placea sa locuiesti.

2. Informeaza-te cu privire la preturile chiriilor din zona ta si fa ajustarile necesare.

3. Colaboreaza cu una din agentiile imobiliare de prestigiu din orasul tau. Comisionul acestora, 50% din prima chirie, nu va cantari mai mult decat avantajele de care vei beneficia: gasirea unui chirias in cel mai scurt timp, calitatea chiriasilor(nu oricine apeleaza la serviciile unei agentii imobiliare), consiliere pe parcursul tranzactiei, siguranta afacerii, contract de inchiriere elaborat de profesionisti, care sa te protejeze de evenimente nedorite. Exista agentii imobiliare care garanteaza pentru clientii lor, oferind drept bonus, in cuantumul aceluiasi comision alti clienti, daca primii renunta in primele luni de contract.

Daca tii cont de sfaturile de mai sus, vei fi pregatit pentru “sezonul chiriilor”, iar locuinta ta isi va gasi chiriasi de calitate.

Succes!

Echipa Blitz imobiliare, Leonard M.

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Chiriasul- victima pietei imobiliare romanesti!

Desi am depasit o perioada de criza imobiliara profunda, care a avut darul de a taia fara mila in preturile locuintelor, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul chiriilor. Preturile chiriilor in marile orase nu a scazut foarte mult fata de perioada de boom imobiliar, transformand chiriasii in "victime" preferate ale pietei imobiliare actuale. Care sunt motivele pentru care chiriasul[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Rezultatele de la BAC nu vor afecta foarte mult preturile chiriilor!

Logica stirilor din ultima perioada, ar duce catre un singur raspuns: Bacalaureatul 2012 va decima numarul de studenti din universitatile clujene. Promovabilitatea de sub 50% la nivel national, a tras un semnal de alarma in piata, iar jucatorii s-au impartit in doua tabere. Dincolo de senzationalul unor procente ingrijoratoare aruncate pe piata, se pare ca la unitatile de invatamant care[...]

Citeste mai mult
coming back soon