Yandex.Metrica

Cum isi aleg romanii banca la care fac imprumut?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Costurile reprezinta principalul criteriu pe care il au in vedere cei mai multi dintre romani (63.16%) atunci cand aleg banca de la care sa achizitioneze un credit, arata un sondaj realizat de portalul de servicii financiare www.efin.ro .

Rapiditatea de acordare reprezinta un factor important pentru 38.6% dintre respondenti, in timp ce 15.20% iau in calcul reputatia bancii atunci cand decid sa solicite un imprumut.

Peste jumatate dintre respondenti spera ca in perioada de desfasurare a contractului incheiat cu banca sa obtina reduceri de dobanzi (54.39%), iar o treime (33,33%) dintre acestia se asteapta la reesalonarea ratelor, in caz de incapacitate de plata.

1.75% dintre persoanele intervievate nu se asteapta la niciun avantaj din partea institutiilor financiare bancare sau nebancare.

Intrebati pentru ce ar opta daca ar fi sa aleaga intre un card de credit si un credit de consum, 64,33% dintre respondenti au ales creditul de consum.

Acest raspuns este in concordanta cu preocuparea pentru costul creditului, tinand cont ca in majoritatea cazurilor, creditul de consum este mai ‘ieftin’ decat cardul de credit”, subliniaza Dragos Cabat, Managing Partner la Efin.ro.

Rezolvarea nevoilor curente i-ar determina pe aproximativ jumatate dintre respondenti (49.12%) sa contracteze un credit de consum, in timp ce 32.75% dintre acestia ar achizitiona un nou credit pentru a refinanta un alt imprumut.

Contractarea imprumutului in moneda nationala reprezinta o optiune pentru majoritatea persoanelor intervievate (92.98%). “Pana acum, exista opinia in piata ca imprumuturile in euro sunt preferate de clienti, datorita costurilor mai mici; se pare totusi ca in ultimul timp, clientii bancilor sunt preocupati tot mai mult si de riscul valutar, nu doar de costuri”, sustine Dragos Cabat.

Peste 87% dintre persoanele intervievate ar apela la serviciile unei banci pentru a solicita un imprumut, in timp ce 28,07% s-ar orienta catre o institutie financiara nebancara.

In ceea ce priveste alegerea creditului, 46,78% dintre respondenti apeleaza la sistemul traditional de selectie (mers la banci, IFN-uri), iar 46,42% la site-uri specializate.

Sondajul a fost realizat telefonic, in perioada 9-12 iulie 2013, pe baza unui chestionar structurat pe 7 intrebari cu raspunsuri multiple.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romanii solicita credite ipotecare de la bancile "ieftine"

Conform unui sondaj de opinie realizat de reprezentantii BCR in colaborare cu agentia de consultanta Coldwell Banker, cei mai multi romani care solicita credite ipotecare aleg institutiile financiare in functie de costurile impuse, ceea ce inseamna ca reputatia bancii este mai mult sau mai putin relevanta. Un alt criteriu de selectie este gradul de operativitate al institutiilor financiare, un plus[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum sa fii un bun platnic si sa-ti mentii situatia financiara in siguranta

Scorul de credit („credit score”) releva informatii despre istoria de plata a creditelor unei persoane, valoarea datoriei restante si tipul de credit pe care persoana respectiva il foloseste, alaturi de caracteristicile personale ale individului. Pe langa datoriile restante la carduri si la credite, facturile restante, neplata amenzilor si a diferitelor chitante pot, de asemenea, sa aiba un impact negativ asupra[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cum alegi cel mai bun card de credit?

Contractarea unui card de credit este recomandata deopotriva atat ca o resursa financiara suplimentara, disponibila pentru perioadele in care cheltuielile lunare depasesc veniturile curente, cat si ca o metoda convenabila de plata deoarece posesorii unui astfel de instrument nu trebuie sa aiba asupra lor sume de bani in numerar in cazul platilor neprevazute. Totodata, cu ajutorul planurilor de rate fara[...]

Citeste mai mult
coming back soon