Yandex.Metrica

Cum influenteaza conditiile meteo piata imobiliara

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Vremea a fost deosebit de capricioasa in ultimile saptamani, intr-un interval relativ scurt de timp fiind nevoiti sa infruntam furtuni puternice insotite de caderi masive de grindina urmate de zile de canicula sufocanta.

Am incercat sa aflam cum afecteaza aceste extreme meteo piata imobiliara, stand de vorba cu Leonard Munteanu, specialist Blitz Imobiliare.

Exista o legatura intre canicula din aceste zile si volumul tranzactiilor imobiliare?

Dupa cum stiti, piata imobiliara romaneasca se bazeaza in principal pe tranzactii marunte, vanzari si inchirieri de proprietati de rang inferior din punct de vedere al conditiilor oferite si deci a pretului.

Acesti clienti sunt, daca vreti, cei mai incercati dintre romani, facand parte din patura de mijloc a societatii. Dorinta de a avea un apartament tine loc de umbrela atunci cand ploua cu galeata si de umbrar in zilele toride.

Pentru cei care tranzactioneaza proprietati superioare timpul nu este la fel de presant, o intarziere de cateva zile nefacand diferenta dintre o afacere imobiliara reusita si una esuata.

Totusi, cum pot influenta fenomenele meteo cursul pietii imobiliare?

Fenomenele meteo si in special cele aflate la extreme, afecteaza buna desfasurare a activitatii imobiliare. Ca sa va dau cateva exemple, o prezentare reusita contine fotografii sau filme de prezentare ori, daca ploua sau daca soarele arde gazonul din fata casei, aceasta prezentare nu va primi nota zece din partea juriului exigent al cumparatorilor versati.

Un alt exemplu tine de latura personala. Suntem oameni si din instinct ne protejam de elementele neprietenoase din jur. In fine, din cauza conditiilor meteo au loc blocaje in trafic, defectiuni ale retelelor de telefonie sau de internet, adica exact acele lucruri cu care opereaza agentii imobiliari.

Ce recomandari aveti pentru actorii principali ai pietei imobiliare in aceste zile?

Sa nu ia decizii pripite indiferent de natura tranzactiilor imobiliare, vanzari sau inchirieri de proprietati.

O tranzactie se incheie cu succes doar atunci cand bunul imobiliar care face obiectul ei corespunde in totalitate cerintelor partilor. Nici macar o inchiriere a unei garsoniere nu trebuie tratata simplist si expeditiv doar pentru a evita alte vizionari in zile caniculare ca aceasta.

Sursa: www.ziare.com

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Terenurile, cu peste 50% mai ieftine decat in 2008

Pretul terenurilor s-a depreciat cu cel putin 50% in ultimii 3 ani, piata fiind, in acest moment, spatiul de „joaca” al cumparatorilor. In contextul in care oferta este mare iar cererea prea mica pentru a echilibra raporturile de forte, nu este de mirare ca tarifele proprietarilor scad in mod constant si considerabil. In aceasta ordine de idei, trebuie remarcat faptul[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Expertii sunt optimisti - Piata imobiliara este pe drumul cel bun

Piata imobiliara este pentru noi o mare si inscrutabila enigma, presa de specialitate obligandu-ne sa jonglam cu informatii contradictorii. De la optimismul incoruptibil pana la cinismul „pur si dur”,  am trecut prin toate starile umane posibile. Am crezut, alaturi de specialistii de toate facturile, ca piata imobiliara isi revine si ne asteapta, in consecinta, un viitor dinamizat de proiecte care[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata constructiilor din Romania

Piata imobiliara este, prin definitie, complexa si pluriforma. In caz de recesiune, insa, piata imobiliara devine atat de imposibil de complexa si de pluriforma incat analizele definitive cad, inevitabil, sub incidenta efemerului. Suntem pusi in situatia problematica de a lansa judecati de valoare in contextul in care, deocamdata, nimic nu este sigur. Stim, in linii mari, ca preturile apartamentelor sunt[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.