Cum influenteaza conditiile meteo piata imobiliara

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Vremea a fost deosebit de capricioasa in ultimile saptamani, intr-un interval relativ scurt de timp fiind nevoiti sa infruntam furtuni puternice insotite de caderi masive de grindina urmate de zile de canicula sufocanta.

Am incercat sa aflam cum afecteaza aceste extreme meteo piata imobiliara, stand de vorba cu Leonard Munteanu, specialist Blitz Imobiliare.

Exista o legatura intre canicula din aceste zile si volumul tranzactiilor imobiliare?

Dupa cum stiti, piata imobiliara romaneasca se bazeaza in principal pe tranzactii marunte, vanzari si inchirieri de proprietati de rang inferior din punct de vedere al conditiilor oferite si deci a pretului.

Acesti clienti sunt, daca vreti, cei mai incercati dintre romani, facand parte din patura de mijloc a societatii. Dorinta de a avea un apartament tine loc de umbrela atunci cand ploua cu galeata si de umbrar in zilele toride.

Pentru cei care tranzactioneaza proprietati superioare timpul nu este la fel de presant, o intarziere de cateva zile nefacand diferenta dintre o afacere imobiliara reusita si una esuata.

Totusi, cum pot influenta fenomenele meteo cursul pietii imobiliare?

Fenomenele meteo si in special cele aflate la extreme, afecteaza buna desfasurare a activitatii imobiliare. Ca sa va dau cateva exemple, o prezentare reusita contine fotografii sau filme de prezentare ori, daca ploua sau daca soarele arde gazonul din fata casei, aceasta prezentare nu va primi nota zece din partea juriului exigent al cumparatorilor versati.

Un alt exemplu tine de latura personala. Suntem oameni si din instinct ne protejam de elementele neprietenoase din jur. In fine, din cauza conditiilor meteo au loc blocaje in trafic, defectiuni ale retelelor de telefonie sau de internet, adica exact acele lucruri cu care opereaza agentii imobiliari.

Ce recomandari aveti pentru actorii principali ai pietei imobiliare in aceste zile?

Sa nu ia decizii pripite indiferent de natura tranzactiilor imobiliare, vanzari sau inchirieri de proprietati.

O tranzactie se incheie cu succes doar atunci cand bunul imobiliar care face obiectul ei corespunde in totalitate cerintelor partilor. Nici macar o inchiriere a unei garsoniere nu trebuie tratata simplist si expeditiv doar pentru a evita alte vizionari in zile caniculare ca aceasta.

Sursa: www.ziare.com

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.