Yandex.Metrica

Cum arata Clujul dupa 3 ani de Prima Casa? Vezi cifrele!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Acum, cand Prima Casa 4 este la final de cariera, este momentul bilanturilor. Au trecut deja 3 ani de cand romanii au posibilitatea sa-si cumpere o locuinta prin credit ipotecar garantat de catre stat; trei ani de criza; trei ani in care fara Prima Casa, probabil ca piata imobiliara ar fi avut mult mai mult de suferit.

“In alte conditii imi era foarte greu sa cumpar o locuinta. Am apelat la un consultant financiar care mi-a prezentat alternativele la Prima Casa oferite de mai multe banci, insa, fie ca nu ne incadram ca venituri, fie ca garantie”, povesteste unul din miile de cumparatori clujeni.

In Judetul Cluj au fost cumparate, in cadrul acestui program, peste 4.000 de locuinte, creditele insumate ajungand la o valoare de peste 150 de milioanede euro. Cea mai de succes editie a fost ultima- Prima Casa 4, lucru atestat si de datele furnizate de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii( FNGCIMM).

-Prima Casa 1- 1.300 de garantii acordate
-Prima Casa 2- 900 de garantii
-Prima Casa 3- 280 de garantii
-Prima casa 4- 1.600 de garantii, insumand 58 milioane de euro, in conditiile in care primele 3 editii au insumat aproximativ 93 milioane de euro.

La nivel national, circa 72.000 de romani au luat credite prin programul Prima Casa in ultimii trei ani, valoarea totala a acestora fiind de peste 2,8 miliarde de euro.

Sursa: Monitorul de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa 4 se bucura de succes

Conform datelor furnizate de Banca Comerciala Romana, Programul Prima Casa 4 se bucura de un real succes, desi valoarea medie a imprumuturilor a scazut fata de programele anterioare. Banca Comerciala Romana anunta ca de la inceputul programului, in 5 luni, a acordat credite in valoara de peste 200 de milioane de Euro, valoarea medie a acestora fiind de 38.500 Euro,[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Noua Casa, solutia gasita de stat pentru a iesi din „ecuatia imobiliara”? Ce se va intampla cu preturile?

Intr-un articol-interviu realizat de catre Efin.ro pentru portalul Ziare.com, colegul nostru Leonard Munteanu  a facut o analiza comparata a programelor Prima Casa si Noua Casa. Va prezentam mai jos articolul pe larg: Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", destinat doar pentru achizitia de locuinte noi, potrivit programului de guvernare 2013-2016 al Cabinetului Ponta II. Problema care apare[...]

Citeste mai mult