Yandex.Metrica

Cum afecteaza protestele din ultimile zile costul creditelor?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Protestele din ultimile zile, care s-au desfasurat in Bucuresti si in alte 60 de orase ale tarii au scos in strada mii de oameni. Impactul este foarte puternic la nivel social, insa lasa deja urme in sfera economica prin intermediul mai multor elemente.

In primul rand pagubele directe, ca urmare a luptelor de strada, respectiv, magazine devastate, banci rupte, pavaje smulse, etc., au fost estimate la aproximativ 250.000 de euro. Tot ca urmare a violentelor din centrul capitalei, proprietarii de magazine si cafenele din zona centrala si-au inchis afacerile pentru a evita eventuale distrugeri.

Pe de alta parte, populatia amana, in aceasta perioada, achizitiile de bunuri de folosinta indelungata, si, de asemenea consumul este in scadere, pentru ca oamenii sunt preocupati sa urmareasca si sa analizeze evenimentele prezentate pe larg la televiziunile de stiri. Acest lucru poate duce la dezechilibre grave in economie, putand fi afectate bursa, costurile de finantare si consumul.

Analistul Cristian Parvulescu declara ca: “daca manifestatiile continua, situatia va deveni tot mai grea pentru Guvern si nu ar fi exclusa demisia Executivului, dar nici acest lucru nu stim daca va multumi populatia”.

Evident, si presa internationala a reactionat cu privire la evenimentele din Romania, “surpriza” fiind sentimentul general, romanii fiind consacrati in  media internationala mai degraba ca fiind apatici si somnolenti. Problema este ca nu numai presa internationala a fost cuprinsa de evenimentele de la noi ci si reprezentantii Uniunii, ai FMI dar si investitorii, iar imaginea de care se bucura pana acum Romania, pare compromisa. Cu atat mai mult, cu cat manifestatii noi sunt anuntate in urmatoarele zile.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

coming back soon