Cum accesorizam o garsoniera?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Garsonierele reprezinta un tip de locuinta aparte, avand in vedere faptul ca dormitorul si camera de zi se intalnesc sub forma unei singure incaperi, ducand, astfel, la intampinarea mai multor probleme in momentul amenajarii acesteia. In general, dificultatea unui asemenea proces consta in alegerea potrivita a pieselor de mobilier si a accesoriilor, precum si in amplasarea lor in camera. Aceasta din urma poate parea mai spatioasa cu ajutorul catorva trucuri privitoare la paleta cromatica si dispunerea mobilierului. Cu toate acestea, obiectele decorative joaca si ele un rol important intr-o astfel de amenajare, motiv pentru care trebuie sa acordati foarte multa atentie in momentul achizitionarii lor.

In primul rand, cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont este utilizarea moderata a lor, intrucat doriti ca spatiul sa fie cat mai aerisit si mai spatios. Acesta nu trebuie aglomerat cu multe accesorii, asadar trebuie sa le alegeti pe cele necesare, care sa puna intregul ansamblu in valoare. Asa cum piesele de mobilier trebuie sa fie de inaltimi cat mai mici, pentru ca incaperea sa para mare, si dezvoltate pe orizontala, pentru a crea senzatia de alungire, si obiectele decorative trebuie sa fie de dimensiuni reduse, pentru a sugera o scara mai mare a camerei.

Este cunoscut faptul ca oglinda este un accesoriu ce nu trebuie sa lipseasca din incaperile mici. Pe langa intrebuintarile sale ce vizeaza intretinerea personala, acestea sunt folosite si pentru corectiile optice. Pentru a mari o incapere, ea trebuie asezata astfel incat sa capteze lumina, indiferent de ce natura este. Asezata pe latura scurta a camerei, aceasta din urma va parea mai lunga. De asemenea, iluzia de spatiu marit se poate crea pozitionand doua oglinzi una in fata celeilalte, rezultatul fiind unul spectaculos.

Intr-o astfel de locuinta, se recomanda utilizarea accesoriilor care reflecta lumina, asadar optati pentru sticla, metal, portelan sau orice alt material cu aceasta proprietate. De exemplu, vazele decorative pot fi realizate din sticla, insa trebuie sa fie de dimensiuni mici. Pe comoda sau masuta de cafea puteti amplasa boluri ori platouri decorative metalice, avand in vedere ca acestea sa fie proportionale cu dimensiunile mobilierului.

Canapeaua poate fi decorata cu cateva perne decorative, dar care nu incarca vizual. Intr-o garsoniera, sunt foarte utile pufurile, care pot constitui si pata de culoare din incapere. In ceea ce priveste perdelele, alegeti unele albe, diafane si usoare, intrucat cele din materiale grele si mate creeaza o atmosfera apasatoare. Amplasati-le doar in dreptul ferestrei, pentru ca spatiul sa fie aerisit, si alegeti unele lungi, pentru ca incaperea sa para mai inalta, dar evitati-le pe cele ce atarna pe podea, Cum accesorizam o garsoniera?care sunt folosite, de obicei, pentru a face camerele sa para mai joase.

In general, covorul trebuie sa fie de dimensiuni mari, cu un aspect uniform si in culori pale, pentru a nu segmenta pardoseala, iar incaperea sa para mai mare. Cu toate acestea, daca doriti un covor cu modele decorative, ele trebuie sa fie cat mai mari. Covoarele lungi si inguste creeaza impresia de alungire a spatiului, in vreme ce acelea rotunde sau ovale implica interiorizare si atrag privirile spre zona in care sunt amplasate.

Pentru a nu aglomera incaperea, este recomandabil ca peretii sa nu fie decorati. Ca sa nu para camera monotona, vopsiti un perete intr-o culoare rece, care va face ca garsoniera dumneavoastra sa para mai mare. Cu toate acestea, puteti alege un tablou de dimensiuni reduse, dispus orizontal. De preferat este sa nu mai incarcati incaperea si cu alte obiecte decorative, precum lumanarile, statuetele sau altele. O locuinta poate arata bine si cu un numar redus de accesorii, daca acestea au fost corect alese.
Nu in ultimul rand, lumina trebuie distribuita in mod egal, pentru a nu duce la aparitia umbrelor, care impart spatiul. Corpurile de iluminat trebuie sa fie proportionale cu dimensiunile camerei, dar lungi, pentru sugerarea ideii de spatiu generos.
Sursa: Condo

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.