Yandex.Metrica

Cu cat se negociaza in medie preturile apartamentelor de vanzare din Cluj?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Luna septembrie a adus o usoara crestere pe piata imobiliara din Cluj-Napoca. Sosirea studentilor si agitatia de pe piata chiriilor a cuprins si sectorul vanzarilor de apartamente, indicele Blitz inregistrand valoarea de 998 euro/mp pentru Cluj-Napoca(fata de 991 euro/mp in august) si de 863 euro/mp(fata de 851 euro/mp) pentru cele din Cluj si localitatile invecinate.

Cluj_new1In acest context animat, Primaria Cluj-Napoca a publicat zilele acestea Ghidul tranzactiilor imobiliare, un studiu elaborat de specialisti din cadrul ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania), in care se prezinta datele inregistrate la Directia de taxe si impozite locale cu privire la tranzactiile imobiliare de vanzare-cumparare. Prima varianta a ghidului cuprinde informatii culese in perioada mai-decembrie 2013, iar primaria ne anunta prin vocea primarului Emil Boc, ca vom avea parte de actualizari in fiecare an.

”Existenta acestui raport, actualizabil anual, va permite de acum inainte ca acest tip de informatie sa fie accesibila tuturor si va aduce un plus de siguranta cetatenilor care decid sa faca achizitii imobiliare”, a declarat dl. Emil Boc.

Blitz Imobiliare saluta demersul Primariei Cluj-Napoca de a informa corect clientii de pe piata imobiliara locala, alaturandu-se astfel cauzei noastre, exprimata prin indicele Blitz, singurul indice imobiliar din Cluj.

Mergand mai departe si realizand o analiza comparativa intre datele Ghidului tranzactiilor imobiliare si datele indicelui Blitz din aceeasi perioada a anului trecut observam urmatoarele:

Comparatie indice Blitz- studiu primarie

Diferentele dintre preturile medii publice exprimate de indicele Blitz si preturile unitare medii finantate de banci din studiul primariei, reprezinta marja de negociere situata in limite normale, cu exceptia zonei Centrale, unde evaluarile bancare se situeaza clar sub nivelul de piata al imobilelor tranzactionate, in principal datorita vechimii si starii tehnice precare ale acestora.

Din tabelul de mai sus, putem realiza un top al negocierilor de preturi pe cartiere, respectiv cu cat se poate negocia in medie pretul unui apartament cu doua camere, in cele mai importante zone ale Clujului:

1. Centru- 6.215 euro negociabil din pretul public
2. Grigorescu- 5.052,5 euro
3. Gheorgheni- 3.310 euro
4. Manastur- 2367,5 euro
5. Zorilor- 2.192,5 euro
6. Marasti- 1977,5 euro
7. Europa- 1.455 euro

De asemenea, pretul unitar mediu pe Cluj-Napoca, pentru apartamentele achizitionate prin credit bancar a fost, in perioada mai-decembrie 2013, cu 5,39% mai mic decat indicele Blitz(879 euro fata de 929 euro), confirmandu-se asfel faptul ca marja de negociere medie de pe piata imobiliara clujeana se situeaza in jurul valorii de 5 procente.

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
coming back soon