fbpx Yandex.Metrica

Cu 5,3 mai putine autorizatii de construire in prima jumatate a acestui an

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celui mai recent comunicat de presa al Institutului National de Statistica, numarul autorizatiilor de contruire pentru cladirile rezidentiale eliberate in perioada ianuarie – iulie 2011 a fost de 22.822, in scadere cu 5,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In luna iulie 2011, s-au eliberat 3.884 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de luna iunie 2011 si cu 9% fata de luna iulie 2010.

In primele sapte luni ale anului 2011, scaderi importante in ceea ce priveste autorizatiile de constructie pentru cladirile rezidentiale eliberate s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (in scadere cu 497 autorizaţii) si Centru (mai putin cu 426 autorizatii).

In Nord-Est, numarul autorizatiilor a scazut cu 367, iar in Sud-Vest Oltenia cu 235 de autorizatii.

Cresteri au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare Nord-Vest (cu 259 autorizaţii), Bucuresti-Ilfov (cu 130 autorizatii) si Sud-Est (cu 59 autorizatii).

In iulie 2011, s-au eliberat 4.490 autorizatii de construire pentru locuinte, in scadere cu 8,3% fata de luna iulie 2010.

Comparativ cu luna iulie a anului 2010, in iulie 2011 s-au eliberat 3.884 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Vest (cu 69 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (cu 66 autorizatii) si Nord-Vest (cu 64 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a crescut cu 26 autorizatii.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Se construieste mai putin decat in 2010

Conform datelor furnizate miercuri de Institutul National de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladirile rezidentiale a scazut, in primele 8 saptamani din 2011, cu 5,6%, principalele regiuni in care-a fost inregistrat acest femomen fiind Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest. Situatia nu este, insa, absolut dramatica, cresteri fiind inregistrate in regiunile Nord-Vest (+334 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+135 autorizatii)[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor inregistreaza scaderi deloc neglijabile

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform unui studiu efectuat de reprezentantii Institutului National de[...]

Citeste mai mult
coming back soon