Crestere usoara a preturilor locuintelor in luna august. Vezi care este singurul cartier unde preturile au scazut!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform indicelui Blitz, atat apartamentele de vanzare din Cluj-Napoca cat si cele din comunele invecinate, s-au apreciat usor in luna august 2014. Indicele Blitz pentru Cluj-Napoca a atins valoarea medie de 991 euro/mp, in crestere fata de celelalte luni de vara, semn ca ne asteapta o toamna activa in sectorul imobiliar.

august 1

In ceea ce priveste tipul apartamentelor de vanzare, cel mai mult s-au apreciat cele cu o camera, pretul public al acestora ajungand in luna august la 1019 euro/mp in Cluj-Napoca(fata de 1.006 euro/mp in iulie) si la 832 euro/mp in Cluj Napoca plus vecinatati(fata de 821 euro/mp in luna iulie).

Topul cartierelor clujene isi pastreaza configuratia din luna anterioara, toate cartierele analizate raportand cresteri de preturi, cu o singura exceptie, Marasti, unde indicele Blitz a inregistrat valoarea de 994 euro/mp, cu 1 euro/mp mai putin decat in luna iulie 2014.

august 2

Asa cum se poate observa in tabelul de mai sus, preturile apartamentelor din Floresti inregistreaza a doua luna consecutiva de crestere, valoarea medie a acestora atingand in luna august aceeasi valoare inregistrata la inceputul anului.

„Este prematur sa ne pronuntam in privinta unui trend de crestere pentru apartamentele din Floresti, dar acordam o atentie deosebita acestui aspect mai ales ca indicele Blitz din ultimele doua luni a raportat o evolutie in aceasta zona”, a declarat Razvan Roscaneanu, consilier imobiliar in cadrul biroului de vanzari Blitz Floresti.

august

Indicele Blitz prezinta valoarea medie(exprimata in euro/mp) a preturilor publice pentru apartamentele de vanzare, diferentiind proprietatile din Cluj-Napoca de cele din comunele invecinate(Floresti, Baciu, Apahida).

Indicele Blitz tine cont de caracteristicile generale ale apartamentelor de vanzare(tip, zona, numar de camere), nu si de gradul de finisare sau de vechimea constructiei.

Pentru acuratetea rezultatelor, au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari ale apartamentelor de vanzare, acestea fiind catalogate drept nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *